9 Stadia waar je doorheen gaat tijdens een potje Wordfeud

Wordfeud is door de coronacrisis weer helemaal terug van weggeweest. Helaas gaat dat gepaard met onderstaande stadia...

wordfeud

1) Na een tijdje woorden leggen (in het begin is het Wordfeud-leven vaak nog probleemloos) kijk je op je digitale bordje en zie je tot je grote schrik geen klinkers meer liggen

In het Welsh, Pools of Frutons (dat spreken ze op de planeet Frutonië, in een zonnestelsel hier ver, ver vandaan) kun je misschien wél een woord maken van een v, een r, een t, een j, een p, een h, een g en een d, maar in het Nederlands heb je klinkers nodig, verdomme!

2) Of er ligt juist bíjna een fantastisch woord op je digitale bordje

Met de nadruk op bijna dus. Je ziet de punten al binnenstromen. Legt de letters neer en merkt dat er toch een e ontbreekt. Dat wist je stiekem al wel, maar toch probeer je het... So close!

3) Dat is nog vervelender omdat je tegenstander zo vriendelijk was om vakjes met 2W en 3W voor je open te laten

Maar je kunt er dus net niks mee. Uiteindelijk moet je ergens 'je' leggen voor 5 louzy puntjes. Je tegenstander kan uiteraard bij zijn of haar volgende beurt wel iets neerleggen op de 2W en 3W.

4) Voor je die karige 'je' neerlegt probeer je nog wel van alles

Zou bezarven niet gewoon een woord zijn? De 74 puntjes staan al bij het woord, maar het is uiteraard toch fout als je op speel drukt. Het waren drie leuke seconden...

5) Ondertussen worden ook woorden waarvan je had gedacht dat ze goed waren keihard afgekeurd door de Wordfeud-gestapo

Hoezo is yak fout, verdomme! Dat is toch zo'n enorme koe met van die hoorns uit Tibet? Jup. Maar helaas wordt het bromrund - zoals een yak ook wel wordt genoemd, lekker woordje.. - in het Nederlands sins 1995 met een j geschreven. Jakkes! (Of Yakkes!)

6) Bij je tegenstander worden uiteraard de meest idiote woorden wél goedgekeurd

Wat is in vredesnaam buizenden?! En oezen?! (Oké, oezen is een grapje, daar stond nog een h boven, maar die is er even afgecropt - zou Wordfeud afgecropt goedrekenen?)

7) Langzamerhand raakt het bord steeds voller en bouwen jij en je tegenstander de boel lekker vast

Met name 'Het Trappetje' is een berucht fenomeen. Alles ligt trapsgewijs zodat een hele hoek van het veld onbespeelbaar wordt - het lijkt wel voetbalanalyse. Maar goed, hieronder zie je zo'n trappetje. (Het ontstaan ervan ligt uiteraard meer aan je tegenstander dan aan jou, maar dat lijkt ons duidelijk.)

8) Ondanks het trappetje heb je wel net een woord van 54 punten gelegd. Je achterstand is bijna ingelope. Na een tijdje kijk je wat je tegenstander legt...

71 PUNTEN, VERDOMME!

9) En dan heb je ook nog een Q liggen

Maar geen a en t, dus welk woord moet je daar in vredesnaam mee gaan leggen?!