8 snacks die je alleen in het buitenland bij McDonalds kunt bestellen

Ja, wij hebben de McKroket, maar in andere landen staan ook een aantal jaloersmakende en vreemde dingen op het menu.

mcdonalds

1) Frozen Fanta

Bij McDonals Australië en Nieuw-Zeeland kun je Frozen Fanta bestellen in 8 verschillende smaken. En met die smaken kun je tot 36 verschillende smaken creëren. Als dit geen reden is om naar Australië te gaan…

2) McChoco Potato

Denk gewoon gezouten patat met daarover een saus van witte chocolade en fudge. De chocoladefriet was tijdelijk verkrijgbaar in Japan. Overigens staan er op dit moment ook nog ruim 50 dingen op het menu van de McDonalds in Japan die je nergens anders kunt krijgen. Een Cheese-Katsu burger bijvoorbeeld. En een Mega Beef Mac, met vier hamburgers tussen je broodje.

3) Chili-cheese bites 

Niet heel exotisch, maar je hoeft er ook niet ver voor te reizen. Deze spicy kaassnacks kun je namelijk halen bij de Mac in Duitsland. (En als je er dan bent kun je ook gelijk de gitterkartoffeln meepakken. Een soort gefrituurde heartbreakers…)

4) Shrimp McWrap

Geen McWrap met kip, maar met garnalen. Onder andere te verkrijgen in Rusland, maar sinds kort staat ‘ie ook in Amerika en Canada op het menu.

5) McFlurry Brownie

Verkrijgbaar bij de McDonalds in China, gemaakt in samenwerking met de Japanse designer Apujan. Maar goed, who cares. De echte vraag is: wanneer krijgen we dit in Nederland? Wij willen best samenwerken! (Niet te verwarren met de Fudge Brownie McFlurry die een tijdje in ons land verkrijgbaar is geweest)

6) Ananas/Oreo McFlurry

via GIPHY

We blijven nog even bij de McFlurry, want in Columbia staat de opmerkelijke combinatie Ananas-Oreo McFlurry op het menu. Hmm, iemand deze getest?

7) Spinazi/Parmezaanse kaas nuggets

Deze kun je testen in…. Italië, natuurlijk.

8) Mac & Cheese Toastie

Op het ontbijtmenu(!) van McDonalds HongKong stond een tijdje de: bacon macaroni & cheese toastie. Een tosti met bacon en mac & cheese dus. McHartaanval, iemand.