12 herkenbare momenten voor mensen die gek zijn op planten

Want het hebben van planten is een way of life....

plantenliefhebbers

1) Hoe chaotisch de rest van je leven ook is, jouw planten krijgen volgens een strakke planning dagelijks jouw volle aandacht.

via GIPHY

2) Je belooft jezelf minstens 2 keer per maand dat je nu ECHT even geen nieuwe planten meer koopt, maar dat schatje dat je in de bouwmarkt tegen het lijf loopt kun je toch niet zomaar laten staan?

via GIPHY

3) Het lukt je om de meest moeilijke en eigenwijze planten in leven te houden, maar die pannenkoekenplant die iedereen heeft, gaat bij jou gewoon ALTIJD dood.

via GIPHY

4) Een plant die een bloem voor je maakt is het beste cadeautje dat je kunt krijgen 

via GIPHY

5) Jij krijgt geregeld een foto van een hoopje dorre stengels doorgestuurd van vrienden met de vraag of je verzorgingstips hebt. Alsof je een soort magiër bent.

via GIPHY

6) Maar natuurlijk bied je aan de zorg een tijdje voor je rekening te nemen, en maak je er je levenswerk van om de plant weer tot leven te wekken.

via GIPHY

7) Je vraagt je geregeld af of de verhouding plant en huis nog te verantwoorden is.

via GIPHY

8) Vrienden vragen ook geregeld ‘voor de grap’ of ze je al op moeten geven voor Hoarders. 

via GIPHY

9) Je hebt misschien veel planten, maar dat is niets vergeleken met de collectie plantenpotten die je hebt verzameld. Er zijn gewoon te veel leuke, oké?

via GIPHY

10) Je telefoon staat vol met foto’s van je planten

via GIPHY

11) Overal in je huis staan kleine potjes en glaasjes met stekjes, maar je geeft ze ook heel graag aan vrienden en familie zodat zij ook verslaafd kunnen raken aan alles wat met planten te maken heeft. 

via GIPHY

12) Want dan heb je nóg een excuus om erover te praten

via GIPHY

De Leven
  • iStock