13 Rustgevende taarten om even lekker bij te ontspannen

Pieometry, noemt bakker Lauren Ko het ook wel. Maar om ernaar te kijken hoef je gelukkig niet te kunnen rekenen.

taarten

1) Misschien hou je zelf ook wel van bakken, maar je hebt bakken en je hebt dit stukje vakwerk. Zo maakt Lokokitchen een soort geëxplodeerde kiwi

Dit bericht bekijken op Instagram

Burst impressions. 💥I A few weeks ago, I did a design demo in a banana onesie in support of @apastryparty organized by my friends @thepastryproject to raise money for pastry businesses in need. The GoFundMe campaign continues through 5/21 so there is still time to send a little lifeline to our neighborhood sweet shops, bakeries, and pastry pals. They’re also selling cookie packs if you or someone you know needs a pick-me-up! 🥳 If you’re able, a few dollars can really make a difference for these small businesses. Click over to @apastryparty for the link! We know it’s a difficult time for many, so we are grateful for the support. 💛 | Lemon mint tart with a speculoos crust and a kiwi sunburst. ⁣🥝☀️ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #lokokitchen #lemon #mint #speculoos #kiwi #tart #tartart #sunburst #f52grams #f52community #buzzfeast #makeitfancy #marthabakes #imsomartha #flatlaytoday #theartofplating #foodandwine #bhgbaking #eeeeeats #thebakefeed #thesugarfiles #foodstagram #foodwinewomen #oprahmagazine #beautifulcuisines #kinfolk #hellofrom #seattle #smallbiz #shoplocal @zesprikiwifruit

Een bericht gedeeld door Lauren Ko (@lokokitchen) op

2) En misschien voel je je nu gemotiveerd om ook in de keuken aan de slag te gaan, maar wij raken hier behoorlijk geïntimideerd door

Dit bericht bekijken op Instagram

Tarty hearty. 🥳I Block out May 2&3 in your calendars!! My friends @thepastryproject have organized @apastryparty to support small businesses in Seattle’s baking and pastry community. They’re hosting two full days of online connection and learning with virtual pastry classes, demos, and panels! 🎉 I’ve even promised to shower(!), brush my hair(!), and throw on my banana suit(!) for my first ever Instagram live to share how I make this hand-sliced apple tart top! 🍌🍎 This virtual celebration is free and open to everyone! And if you’re able, we hope you will consider contributing to the GoFundMe to support the small businesses in our community that need it the most. Together, we can bake a difference. ⁣💛 ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #lokokitchen #peanutbutter #mousse #shortbread #apple #tart #tartart #handsliced #bananasuit #partyhearty #apastryparty #virtualparty #virtuallearning #smallbusiness #smallbiz #gofundme #f52grams #f52community #buzzfeast #marthabakes #huffposttaste #thebakefeed #hellofrom #seattle #risetogether #risetogetherseattle #bakeadifference

Een bericht gedeeld door Lauren Ko (@lokokitchen) op

3) Hoeveel geduld heeft deze vrouw ook in de keuken?

Dit bericht bekijken op Instagram

Rose and cons. 🌹I A few weeks ago, I dishonored my family when I made a tart that was accidentally Sounders/Seahawks-colored. 😬 The mortal enemies of my people! 😱 So Ben’s annual birthday lemon tart this year was also my @timbersfc penance. 🌲⚒ #RCTID, Ben, I swear! 😅 I Blue spirulina lemon curd with mango. | Things are crazy out there. Be well and take care. ⁣😞💛 ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #lokokitchen #spirulina #lemon #mango #tart #tartart #rosecity #portland #mls #soccer #PTFC #timbers #greenandgold #sounders #seahawks #mortalenemies #rivals #sandiego #padres #baseball #penance #f52grams #buzzfeast #eatingwell #foodandwine #marthabakes #seattle #stayhome

Een bericht gedeeld door Lauren Ko (@lokokitchen) op

4) Dit vlechtwerk is echt fantastisch uitgevoerd, maar je gaat ons niet vertellen dat dit in een half uurtje af was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Sauce my heart and hope to pie. ☠️I When @cdcgov epidemiologist, who also hustles as a chef(!), @koreanfusion sends you her “Slutty Sauce” to try, the only route is to stock your freezer full of savory pies for impending quarantine and apocalyptic doom. 🥧 I scavenged bits and ends from my fridge (carrots, celery, Chinese greens, and shiitake mushrooms plus onions, garlic, and ginger), browned a few pounds of ground pork, and smothered it generously in this sauce that’s richly savory and sweet with a bit of funk and the tiniest kick of heat. Then I tucked it all under woven beet and spinach (the natural juices only add color to the dough, not flavor) quilts to hibernate and prepare to fortify us in what I hope will be a healthy future. Be well out there!⁣ 🖤 ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #lokokitchen #pork #mushrooms #veg #beet #spinach #sluttysauce #savorypie #saucy #pie #pieart #woven #quilt #textiles #naturaldyes #CDC #coronavirus #COVID19 #f52grams #marthabakes #imsomartha #thebakefeed #asiancooking #asiancookingathome #saveur #foodandwine #bhgcooking #eatingwelleats #yeahbutwhatdoesitlooklikebaked

Een bericht gedeeld door Lauren Ko (@lokokitchen) op

5) Als wij klaar zijn met bakken, zijn we er eigenlijk allang weer klaar mee en kwakken we hooguit een handjevol fruit er bovenop

6) Om het vervolgens te verbergen onder grote klodders slagroom, want zeg nou eerlijk: het gaat toch om de smaak?

Dit bericht bekijken op Instagram

Bragging brights. ✨I Like a prodigal sun slinking home after a one-light stand, this tart is trying to stay glow-key. But for the record, where this tart goes at night is sun of your business. ☀️I Grapefruit curd tart with an ombre citrus medley of Cara Cara and blood oranges and Page mandarins. Stay lit. ⁣🍊🔥 ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #lokokitchen #grapefruit #curd #citrus #citrusmedley #wintercitrus #ombre #tart #tartart #braggingrights #prodigalson #onenightstand #lowkey #noneofyourbusiness #staylit #f52grams #buzzfeast #foodwinewomen #marthabakes #imsomartha #flatlaytoday #theartofplating #foodandwine #bhgbaking #eeeeeats #winterbaking #hellofromseattle #seattle ⁣

Een bericht gedeeld door Lauren Ko (@lokokitchen) op

7) Dat neemt natuurlijk niet weg dat we niet hartstikke jaloers zijn op het talent van de Amerikaanse bakker. Kijk deze perfect gedecoreerde paarse taart dan...

Dit bericht bekijken op Instagram

Back in July, I kicked off the #myamericanpie series by sharing my cultural heritage and a pie inspired by my family. One of the best parts about this collaboration with @theresidnyc is giving people the spotlight to tell their own story, in their own words. We’re continuing the series with Ryn. ⁣ ⁣ “My heritage is Japanese-American. My mother’s parents emigrated from Japan to California early in the 20th century. My father’s parents left Japan for Hawaii in 1937 at the time of government/military crackdown on progressive forms of Buddhism. Both my parents’ families avoided internment after Pearl Harbor in completely different ways. That influenced their parenting. We were told that American English would be our first and native language. Like many other Japanese-Americans, assimilation was the order of the day. My earliest memories have been of cluelessness about being different.”⁣ ⁣ As Ryn reflects on her cultural influences, she says, “The older I get, the more I wish I had learned,” and the Japanese textile art of shibori--dyeing cloth manipulated into different patterns with folds and stitches--is one of those traditions that encapsulates that feeling. This pie design is inspired by that art form, and is filled with Fuji apple and miso caramel. ⁣ ⁣ #lokokitchenxtheresidnyc #theresidnyc #myamericanpie⁣ ⁣ Portrait: @buildingshipatsea

Een bericht gedeeld door Lauren Ko (@lokokitchen) op

8) Geen wonder dat de bakker, die Lauren Ko heet, richting de 500.000 volgens op Instagram gaat...

9) En ze heeft inmiddels ook haar eigen boek uitgebracht met de titel: pieometry, dat overal verkrijgbaar is waar je boeken kunt kopen, als we haar Instagram-bio mogen geloven.

10) We snappen dat wel, want het is echt heel moeilijk om te stoppen met scrollen door haar Instagram-profiel. Alles ziet er zo kleurrijk en perfect uit dat het gewoon rustgevend is.

11) Oké, laatste... Oké, bijna dan. Want er is echt zoveel moois te zien. Dit is een taart met vijgen en granaatappelzaadjes, maar het had net zo goed een schilderij in een museum kunnen zijn.

12) En bovenop deze taart liggen kleine partjes aardbei, maar we hebben nog nooit zo lang naar een aardbei gekeken voordat we deze taart zagen.

13) Oké, nu echt de allerlaatste in dit artikel. Maar ga vooral naar haar Instagram om eindeloos veel moois te bekijken. Lauren post niet dagelijks, maar dat is ook niet zo vreemd. Hoe lang zou ze daadwerkelijk aan één taart werken? Als je besluit om het toch zelf uit te testen, let us know, want wij blijven wel gewoon lekker plaatjes kijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Floral of the story. 🌼I Departed from my usual modern pieometry to design this rhubarb cherry pie with edible flowers for a styled shoot earlier this week. So many amazing collaborators...be sure to peep the list below! I 🚨Don’t forget: tickets for my @bowhillblueberries workshop go on sale on my website (link in profile) tomorrow, 6/22 at 9am PST! Only 8 spots available! Blue don’t want to be left out! 🔵 . . . . . . . . . . #lokokitchen #rhubarb #cherry #pie #pieart #edibleflowers #hexagon #f52fresh #buzzfeast #imsomartha #sweetmagazine #abmlifeissweet #bhgbaking #foodandwine #onmytable #wedding #weddingshoot #styledshoot #seattleevents #yeahbutwhatdoesitlooklikebaked Venue: Sole Repair Shop @solerepairshop Photographer: Kelly Lemon Photography @kellylemon Wedding Planner: Elegant Affairs @elegantaffairswa Hair + Make-up: Angie Evans @makeupartist.angela Bridal Stylist: Lindsay Kenna @bridalinstaglam Florists: Pink and Posey @pinkandposey Smashing Petals @smashingpetals Flirty Fleurs @flirtyfleurs Cake: Delicately Sweet Confections @delicatelysweetconfections Rentals: American Party Place @americanpartyplace Favors: Fran’s Chocolates @franschocolates Ribbon: Of The Earth @ote_seattle Models: Gregory @sonofpharaoh Jade @jadeoneilfit

Een bericht gedeeld door Lauren Ko (@lokokitchen) op

Trends & Nieuws
  • Lokokitchen