Toch wel dubieuze manieren waarop je kat laat merken dat-ie van je houdt

Maar jij ook van hem hoor

Toch wel dubieuze manieren waarop je kat laat merken dat-ie van je houdt

Katten zijn vreemde dieren en soms krijg je het gevoel dat de liefde tussen jou en je kat niet helemaal wederzijds is. Toch hebben ze hun eigen manieren om te laten zien dat ze wel degelijk ook van jou houden. We zetten er een aantal op een rijtje, begin maar met turven.

1) Krabben aan meubels 

Nee, je kat krabt dus niet aan je bank omdat ‘ie m lelijk vindt. Of omdat 'ie jou niet mag, maar om jouw geur op te pikken. Het kan ook zijn dat ze hun eigen geur proberen achter te laten om een meubelstuk te claimen. Alsof ze willen zeggen: jij bent nu van mij. Niet echt ideaal, maar ze bedoelen het dus goed.

via GIPHY

2) Staart om je benen krullen

De staart van een kat kan je veel vertellen over het humeur van je huisdier. Als hij rechtop staat is hij bijvoorbeeld op z’n hoede, maar als hij z’n staart om je been krult betekent het dat hij je hartstikke leuk vindt. Het is namelijk een manier voor de kat om zijn liefde voor jou te tonen. Dus de volgende keer dat je struikelt omdat je kat ineens voor je voeten loopt, moet je even onthouden dat het geen opzet was.

via GIPHY

3) Hun achterste laten zien 

Je kent dit vast wel. Je zit je kat even te aaien en denkt dat het allemaal goed gaat, maar dan ineens duwt ‘ie z’n hele kont in je gezicht. Lekker dan. Maar ook dit is een teken van liefde en onderdanigheid richting jou. Het betekent dus dat hij je volledig vertrouwt. Maar stel je even voor dat wij dat als mensen zouden doen?

via GIPHY

4) Een holle rug maken

Dit kan verwarrend zijn, want over het algemeen is een kat met een holle rug geen goed teken. Het laat zien dat ze bang zijn of oncomfortabel. Maar als ze hun rug hol maken als ze geaaid worden, laten ze merken dat ze niet willen dat je stopt. Ze duwen hun rug als het ware verder in je hand om je aan te moedigen om vooral niet te stoppen. Cute!

via GIPHY

5) Een trillende staart

Het kan er soms uitzien alsof je kat ineens begint te sproeien, maar als hij z’n trillende staart omhoog gooit met het einde gekruld, is het waarschijnlijk een teken van geluk en blijdschap. Oftewel: je kat is zo blij om je te zien dat hij zichzelf niet meer onder controle heeft.

via GIPHY

6) Likken

Als je kat ineens aan je arm begint te likken, probeert hij niet uit te vinden of je lekker smaakt. Hij gaat je waarschijnlijk dus niet vermoorden terwijl je ligt te dutten op de bank. Het is eerder een teken van liefde. Hij wil je beschermen en laat zien door te likken, ook wel social grooming genoemd. Dan weet je dat, de volgende keer dat je kat met zijn schuurpapieren tong over je arm schraapt. Tip: denk vooral ook niet na over waar die tong verder allemaal is geweest.

via GIPHY

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

De Leven
  • Defused
  • Dương Nhân (Pexels)