Olifantastisch nieuws over de olifantenpopulatie in Kenia

Hoera, er is heel goed olifantennieuws uit Kenia!!

olifant

Positief olifantennieuws is ALTIJD de moeite waard om te delen

via GIPHY

De olifantenpopulatie heeft wereldwijd namelijk heel wat te verduren gekregen door menselijk toedoen (stropers, klimaatverandering en ander leuks)

via GIPHY

Maar er is veel gedaan om het stropen tegen te gaan en dat was een succes! De Kenya Wildlife Service heeft namelijk aangekondigd dat de olifantenpopulatie verdubbeld is in de afgelopen dertig jaar

via GIPHY

In concrete cijfers betekent dat dat er in 1989 nog slechts 16.000 olifanten over waren, maar in 2018 is dat aantal uitgegroeid tot 34.000 olifanten! 

via GIPHY

Ook in 2020 ziet het er goed uit, er zijn namelijk al 170 olifanten geboren en er zijn er nog meer op komst. Ter vergelijking: In 2018 werden er in totaal 113 geboren. (Cijfers van 2019 geven geen goed vergelijkingsmateriaal omdat olifanten zo’n 2 jaar zwanger zijn, vet intens) 

via GIPHY

Doordat stropen structureel wordt bestreden in Kenia (80 olifanten in 2018 en 34 in 2019), kan de populatie groeien. In 2020 zijn er tot nu toe ‘slechts’ 7 olifanten gestroopt, maar dat zijn er natuurlijk nog steeds 7 te veel, benadrukt de minister van tourisme en wilde dieren in Kenia.

via GIPHY

Naast het tegengaan van stropen, heeft ook de veelvuldige regenval de olifanten goed gedaan. Dat zorgt er immers voor dat er meer groen is om te eten en dat er minder olifanten dood gaan door uitdroging en uithongering 

via GIPHY

Hoera voor de olifanten! En voor het goede werk van Kenia! 

via GIPHY

Superlief
  • 9Gag
  • iStock