Voor als eten je grootste talent is: De 6 moeilijkste eetwedstrijden ter wereld

Voor als je van gekkigheid niet meer weet wat je moet doen.

mathilda

1) 180 oesters

via GIPHY

Leef jij voor oesters? Na het meedoen aan de 15-Dozen Oyster Challenge van Acme Oyster House in Los Angeles hoef je ze waarschijnlijk NOOIT meer. Je moet er namelijk 180 opeten om het felbegeerde t-shirt te winnen. Je krijgt dan ook een plekje op de Wall of Fame. Als je daarna nog ruimte over hebt kun je ook proberen het record te verbreken. Die staat op dit moment op 529. Gadver.

2) Pizza met een doorsnede van 75 cm

via GIPHY

Kleine tip voordat je een ticket boekt naar Big Pie in the Sky voor deelname aan de Carnivore Pizza Challenge: een diameter van 75cm is groter dan je denkt. Je legt 50 dollar in om een poging te wagen en als het je lukt om (met z’n tweeën, dat dan weer wel) de pizza te eten, krijg je 250 dollar.

3) De scherpste curry ter wereld 

via GIPHY

En met scherp, bedoelen we ook echt scherp. De curry van Brick Lane Curry House lijkt heel onschuldig, maar onthoud dan dat de koks de curry maken met gasmaskers op. Komt vooral omdat de curry een scherpte heeft van een miljoen scoville. Ter vergelijking: een gemiddelde jalapeñopeper scoort ergens tussen de 1000 en 5000. Toch haalt 10% van de deelnemers de challenge. Respect.

4) De grootste burger ter wereld

via GIPHY

Deze burger van Clinton State Diner in New Jersey weegt bijna 50 kilo en met 9 vrienden mag je proberen de burger in 60 minuten naar binnen te werken. Lukt dat? Dan verdien je $5,000. Tot nu toe is er nog niemand in geslaagd.

5) Kinderontbijt Challenge

via GIPHY

Laat je niet voor de gek houden. De reden dat deze challenge van Jester’s Diner is Engeland het woord ‘kind’ erin heeft, heeft niks te maken met de hoeveelheid. Of nou ja… het gerecht is net zo zwaar als een gemiddeld klein kind. Als je alle 6000 calorieën wegwerkt in een uur krijg je… tromgeroffel… een gratis maaltijd. Eh?

6) Voor als je niet genoeg kan krijgen van Italiaans 

via GIPHY

In 90 minuten krijg je letterlijk ieder gerecht dat ooit uit Italië is voortgekomen, voorgeschoteld. Spaghetti, gegrilde worst, lasagne, kip-parmesaan, cannelloni, knoflookbrood, groentesoep, appeltaart en nog veel meer. Je mag tijdens de challenge niet van tafel en als je slaagt krijg je een t-shirt, een gratis maaltijd en een foto in e hall of fame van Mick & Angelo’s Eatery and Bar in Niagara Falls, Canada