12 “Feitjes” waarvan jij waarschijnlijk ook altijd hebt gedacht dat ze klopten

Maar in deze gevallen is dat dus helemaal niet zo, wow!

vleermuis

1) Van wortelen ga je niet beter zien. Dit wordt beweerd omdat het Vitamine A kan omzetten en dat kan je zicht verbeteren. Maar zodra je lichaam hier genoeg van heeft, wordt het niet langer omgezet. Dit betekent dus dat wortels er niet voor zorgen dat je zicht beter wordt. 

via GIPHY

2) Van padden krijg je helemaal geen wratten. Ze zien er dan wel uit alsof ze er zelf genoeg van hebben, maar het doet niks voor of tegen jouw eigen huid. 

via GIPHY

3) Van naar buiten gaan met nat haar word je niet ziek. Iedereen kent deze mythe wel, maar het is niet waar. Je wordt ziek van een virus, niet van nat haar. 

via GIPHY

4) Dit is misschien wel het beste onjuiste feitje, want alcohol laat geen hersencellen afsterven. Wel kan het dendrieten beschadigen en ervoor zorgen dat neuronen slechter met elkaar communiceren. 

via GIPHY

5) Geschoren haren komen niet dikker terug. Dit hardnekkige ‘feitje’ blijft terugkomen, maar er klopt niks van. Scheren kan er wel voor zorgen dat het haartje harder aanvoelt, maar dikker is ‘ie niet. 

via GIPHY

6) Vleermuizen zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet blind. Sterker nog, ze zien zo’n drie keer beter dan mensen. 

via GIPHY

7) Je mag babyvogeltjes wel aanraken. De vraag is waarom je dat zou doen, maar ze worden dan niet verstoten ofzo, zoals soms beweerd wordt. 

via GIPHY

8) Helaas: van het knakken van je ledematen krijg je geen reuma. Als dat wel zo zou zijn, zouden mensen er misschien een keer mee ophouden

via GIPHY

9) Kerststerren zijn niet giftig. Hulstbes daarentegen is dat wel. Maar goed, je kunt beide beter niet eten. 

via GIPHY

10) Van alcohol wordt je niet warmer, maar eerder kouder. Je kunt wél het gevoel krijgen dat je warmer bent, daarom ligt onderkoeling op de loer. 

via GIPHY

11) Haaien kunnen, in tegenstelling tot wat je misschien hebt gehoord, wél kanker krijgen. Dit is al minstens een eeuw bekend. 

via GIPHY

12) Van koffie droog je niet uit. De caffeine in koffie heeft dat effect wel, maar door de hoeveelheid water in koffie gaat dat niet meer op. 

via GIPHY

De Leven
  • Best Life Online
  • Unsplash