9 Dingen die je sowieso nog niet wist over deze Disney-klassiekers

Wow!

lady en de vagebond

1) De neus van Pinocchio groeide maar één keer

Vraag een willekeurig persoon naar het eerste waar hij aan denkt bij de naam 'Pinocchio' en de kans is ongeveer 99,9% procent dat de neus wordt genoemd. Toch groeide de neus van onze houten vriend maar één keer in de hele film. Dat gebeurt op het moment dat hij liegt over het feit dat hij 'twee grote monsters met groene ogen' had ontmoet toen hij naar school ging.


2) Iemand heeft geteld hoeveel zwarte vlekken er te zien zijn in 101 Dalmatiërs

Waarschijnlijk heb je je dit nog NOOIT afgevraagd, maar we hebben het antwoord wel. In totaal zijn er 6.469.952 zwarte vlekjes te zien in de film. We weten niet wie de vlekken op ieder frame tot in de detail geteld heeft en we gaan het ook niet fact-checken, maar het feit dat Perdita 68 vlekken heeft, Pongo 72 en alle puppies 32 maakt het wel ietsje makkelijker.


3) Rapunzel is de enige prinses met groene ogen

Natuurlijk zijn alle prinsessen uniek, maar toch valt het wat oogkleur betreft behoorlijk tegen. Op Rapunzel met haar groene ogen na, hebben alle prinsessen blauwe en bruine ogen.


4) Maui uit Moana is gebaseerd op de opa van The Rock

Dwayne Johnson verzorgt de stem van Maui in de film Moana, maar zijn invloed ging verder dan dat. Hij heeft ervoor gezorgd dat het karakter gebaseerd is op zijn opa Peter Maivia. Peter was een getalenteerde worstelaar en hij heeft er mede voor gezorgd dat The Rock een succesvolle WWE-superster werd.


5) Hercules draagt de vacht van Scar

HUH? Ja, echt. Disney staat natuurlijk bekend om hun onderlinge verwijzingen naar andere films, maar deze is wel heel luguber. In Hercules wordt geïmpliceerd dat Scar slachtoffer is geworden van trofeejacht en we zien Hercules zijn vacht dragen (check hieronder). Dat is zelfs voor hem zielig. :(

Beeld: Hercules

6) De spaghetti-scene was er bijna niet gekomen

Je kan je Lady en de Vagebond nu niet meer voorstellen zonder de befaamde spaghetti-scene, maar toch zat 'ie bijna niet in de film. Walt Disney vond de scene te rommelig en schrapte hem van de de planning, maar regisseur Frank Thomas geloofde heilig in de scene en heeft ervoor gezorgd dat hij toch in de film terecht kwam. Gelukkig maar!


7) Prinses Tiana was de enige Disney-prinses met een 'echte' baan

Prinses Tiana uit De Prinses en de Kikker is de enige prinses met een echte baan. Ze werkt als serveerster en heeft de ambitie om chefkok te worden.


8) Hans uit Frozen zit ook in Big Hero 6

Of nou ja, als je heel goed oplet dan. Hans is namelijk op de achtergrond in een scene te zien op een 'wanted'-advertentie

Big Hero 6

9) WALL-E is genoemd naar Walt Disney

Hoewel er maar weinig verwijzingen naar Walt in Disney-films zitten, is WALL-E bijna niet te missen. De robot uit de gelijknamige film is namelijk vernoemd naar Walt, volledige naam Walter Elias Disney. Als je dit voor het eerst hoort, kan je je bijna niet voorstellen dat je er niet eerder aan gedacht hebt, maar toch wordt het door veel mensen over het hoofd gezien.


Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

Misschien ook voor jou:
Deze dubbelzinnige grapjes in Shrek had je niet door toen je klein was
Nostalgie
  • Lady en de Vagebond