Wie durft? Dit zijn de 6 wildste mayo-smaken ter wereld

Is een maaltijd eigenlijk wel een maaltijd als er geen mayonaise bij zit?

mayonaise

Mayonaise is er inmiddels in ontelbaar veel verschillende varianten. Sommige komen beter uit de verf (truffelmayo, citroenmaya, wasabimayo) dan andere. Check hieronder een paar voorbeelden van de laatste categorie.

1) Mayo knakworst in bladerdeeg

Oftewel: Pigs in Blankets-mayonaise, dat dus moet smaken naar knakworstjes in bladerdeeg. Maar hoe werkt dat dan? En wat zit er dan door? No thanks.

2) Baconnaise 

Bacon-mayonaise, inderdaad. Bacon over je bacon. Want meer vlees is meer beter. Oh nee, wacht. ‚ÄúAmerican style‚ÄĚ, want dan zal het wel goed zijn.

3) Mayo gemengd met andere sauzen

Dit is een hele lijn van Heinz. Mayonaise en dan met barbecuesaus, mosterd, ketchup. En ook een variant met ketchup en ranch. Zal best lekker zijn en sowieso is mayonaise met ketchup een klassieker die velen zich vast nog kunnen herinneren uit hun kindertijd (of van bij de laatste tosti die je had). Maar hier is een concept: je kunt toch ook gewoon zelf je mayo mengen met iets. Dit is een beetje hetzelfde als voorspeelde partjes sinaasappel kopen.

4) Paasei-mayonaise

Een samenwerking tussen de creme eggs van Cadbury en Heinz mayonaise. Gadverdamme. (Vice checkte hem irl, was vies.)

5) Energy drink-mayo

Nog een opmerkelijke Heinz-mayo, dit keer met Monster. In het kader van: het werkt met wodka, dus vast ook wel met mayo? Ook even een traantje laten om die naam trouwens, Mayonster. Overigens is deze niet echt op de markt gekomen. Is een creatie van een creatieve influencer. Thank god.

6) Avocadomayo 

Oké, maar laat het even op je in werken. Dit kan misschien best werken? Het ziet er trouwens wel extreem onsmakelijk uit, maar niemand wordt ook enthousiast van het uiterlijk van erwtensoep, dus wie weet.

Upcomnomnom
  • FlavorFlav
  • Heinz