11 typisch Europese dingen waarvan Europeanen niet doorhebben dat het raar is

Blijkbaar staren Europeanen meer dan anderen. Ja, echt.

Europa

Als Europeanen valt het ons niet zo op, maar in Europa hebben we best veel gewoontes waarvan wij niet doorhebben dat het gek is terwijl de rest van de wereld daar heel anders over denkt. Op Reddit werd gevraagd naar deze gewoontes. We zetten de leukste reacties op een rijtje.

1) In grote delen van Europa doet men de gordijnen niet dicht als het donker wordt

Oké, hier kunnen wij Nederlanders ons dan weer niets bij voorstellen, maar onder andere in Noorwegen, Denemarken en grote delen van Duitsland hebben veel huizen niet eens gordijnen. Inkijk? Don't know her.

2) Onopgemerkt een landsgrens over reizen

Schengen, baby. Wij vinden het doodnormaal, maar dat is echt niet overal zo. Sterker nog, buiten Europa is dat bijna nergens mogelijk.

3) Binnen vijf uur op een compleet andere plek zijn

Of eigenlijk binnen 1 uur. Als je in Amerika vijf uur rijdt ben je eigenlijk nog op dezelfde plek. Als je in Europa vijf uur rijdt 'praat iedereen grappig en is de kaas anders', aldus KaimeiJay op Reddit.

4) Het gebrek aan airco

Of het nu 20 graden is of 45, in Europa vind je nergens airconditioning. Niet in het openbaar vervoer, niet in huizen en in de meeste kantoren ook niet.

5) Niet lastig gevallen willen worden in winkels door personeel

Blijkbaar is Walmart Duitsland geflopt omdat Duitsers niet konden omgaan met de Amerikaanse werkwijze. Van een 'greeter' bij de deur tot personeel dat je om de drie stappen vraagt of je geholpen wil worden. Dat doen we in Europa heel anders. Het liefst spreken we de hele tijd dat we in een winkel zijn helemaal niemand.

6) De grens tussen Nederland en Frankrijk ligt in de Caribbean

En de langste landsgrens van Frankrijk is met Brazilië.

7) In Duitsland houden ze er opvallende huurafspraken op na

Oké, dit vindt waarschijnlijk iedereen vreemd, inclusief Duitsers. Maar in Duitsland moet je, als je een appartement huurt, de keuken er apart bij kopen. Anders krijg je een appartement zonder keuken. Blijkbaar is dit ook in onder andere Oostenrijk een regel.

8) Het gemak waarmee je naar een ander EU-land kunt verhuizen

Je hoeft de taal niet te spreken, de cultuur niet te kennen en je wordt alsnog met open armen ontvangen. Je kan eigenlijk niet geweigerd worden.

9) De architectuur

Zo veel historie. Bijna alles in Europa is oud en niemand behandelt het als iets speciaals.

10) Muntgeld als betaalmiddel

Het concept muntportemonee is in ieder geval voor Amerikanen een heel wild ding.

11) Staren

Ja, staren. Blijkbaar is dit iets Europees en hebben we allemaal niet door dat we het door hebben.

Bizar
  • Unsplash