14 popgroepen waar je vroeger waarschijnlijk fan van was

Maar die je ook allang weer vergeten was

Danity Kane

1) Westlife

Westlife werd in 1998 opgericht door Boyzone-zanger Ronan Keating. Tussen 1998 en 2012 scoorde de Ierse boyband hits als 'Uptown Girl', 'If I Let You Go' en 'My Love'. In 2012 ging de groep uit elkaar toen Brian McFadden zich wilde richten op zijn solocarrière. In 2018 kwamen de overige vier leden weer samen voor een reünie. Good for them!

Westlife

2) Liberty X

In 2001 werd de Britse popgroep Liberty X gevormd. De groep bestond uit vijf afvallers van het programma Popstars: The Rivals. Hoewel Liberty X slechts vijf singles uitbracht, en de naam je wellicht niet veel zegt, zul je het nummer 'Just a Little' ongetwijfeld nog kennen. In 2007 ging de popgroep uit elkaar. Eén van de bandleden, Kevin Simm, deed later mee aan The Voice UK, die hij zelfs wist te winnen.

3) Danity Kane

Deze Amerikaanse popgroep werd in 2005 gevormd in het tv-programma Making the Band. Danity Kane was getekend bij Bad Boy Records van niemand minder dan Diddy. In hun repertoire zijn nummers te vinden als 'Show Stopper', 'Ride for You' en 'Damaged'. Danity Kane ging in 2008 uit elkaar, ging in 2013 verder als viertal, ging in 2014 weer uit elkaar om vervolgens in 2018 weer verder te gaan als trio. Juist...

Danity Kane

4) O-Town

Het was destijds blijkbaar een ding om popgroepen te vormen in tv-programma's, want ook O-Town vindt zijn oorsprong in Making the Band. Veel hits scoorden de boyband helaas niet. 'All or Nothing' en 'Liquid Dreams' waren twee van hun bekendere nummers.

5) t.A.T.u.

Je kent het Russische duo t.A.T.u. ongetwijfeld nog van hun hitnummer 'All The Things You Said'. Hoewel wij de zangeressen eigenlijk alleen kennen van dit nummer, hebben ze blijkbaar heel wat jaartjes muziek gemaakt. Na twaalf jaar maakten ze in 2011 bekend uit elkaar te zijn gegaan om op hun solocarrières te focussen. Oh, en bijzonder feitje. Het blijkt dus dat de twee zangeressen, Lena Katinka en Joelia Volkova, helemaal geen liefdeskoppel vormden. Ze deden alsof ze lesbisch waren om publiciteit te scoren. Wow!

t.A.t.U.

6) Blue

"One for the money and the free rides. It's two for the lie that you denied. All rise, all rise. Three for the calls you've been making. It's four for the times you've been faking." Boyband Blue ken je ongetwijfeld nog van nummers als 'All Rise', 'U Make Me Wanna', 'Bubblin'' en 'Sorry Seems To Be The Hardest Word' met niemand minder dan Elton John. In 2005 maakte Blue bekend uit elkaar te gaan, maar de groep kwam in 2009 toch weer samen.

7) The Cheetah Girls

In 2002 speelde het al bestaande muzikale trio 3LW de rol van The Cheetah Girls in de gelijknamige Disneyfilm. De film was een groot succes, waarop Adrienne Bailon, Kiely Williams en Sabrina Bryan besloten om muziek uit te brengen onder de naam The Cheetah Girls. De meidengroep bracht maar liefst vijf albums uit. Oh, en ze waren zo populair, dat er zelfs poppen van ze zijn gemaakt. Dan weet je dat je echt successful bent.

The Cheetah Girls

8) Girls Aloud

Ook deze meidengroep kwam samen door een tv-programma. In 2002 werd de Britse popgroep Girls Aloud gevormd bij het programma Popstars: The Rivals. Je kent ze vast nog wel van nummers als 'Sound of the Underground', 'The Promise' en 'Love Machine'. Zangeres Cheryl Cole verliet de meidengroep om zich te focussen op haar solocarrière. Zo scoorde ze zelf nog wat grote hits als 'Fight For This Love' en '3 Words', was ze een jurylid bij X-Factor en heeft ze samen met One Direction-zanger Liam Payne een zoontje.

Girls Aloud

9) Boyzone

Boyzone was een Ierse boyband. In de jaren negentig scoorden zij hits als 'Picture of You' en 'No Matter What'. Toen Take That in 1996 uit elkaar ging, nam Boyzone het stokje van populairste boyband in Europa maar al te graag over. In 2000 kondigde de popgroep een pauze aan. Zeven jaar later kwamen de bandleden weer bij elkaar. Toch besloten ze in 2018 de boyband weer op te heffen.

10) Atomic Kitten

Hoewel Atomic Kitten nog steeds samen is, kennen we het muzikale trio voornamelijk van hun cover van Blondies 'The Tide is High'. Ook 'Whole Again' en 'Eternal Flame' waren grote successen.

11) Sugababes

De Sugababes brachten hun eerste album uit in 2000. Met singles als 'Overload' en 'Run For Cover' kregen zij al snel grote bekendheid. Later brachten zij ook de hitnummers 'Round Round', 'Stronger', 'Push The Button' en 'In The Middle' uit. Door de jaren heen veranderde de samenstelling van de meidengroep flink. In 2011 kondigden ze helaas aan helemaal te stoppen.

12) B2K

B2K, ook wel Boys of the New Millennium genoemd, brak in 2000 door. Pas in 2002 scoorden ze hun eerste écht grote hit samen met Diddy: 'Bump, Bump, Bump'. In 2014 ging de boyband, die pop mixte met invloeden van hiphop en R&B, uit elkaar.

13) En Vogue

Ook meidengroep En Vogue was een mix tussen pop en R&B. Songs als 'My Lovin' en 'Don't Let Go' waren grote hits in de jaren negentig. In 2020, ter ere van hun 30-jarige jubileum, bracht En Vogue hun debuutalbum opnieuw uit.

14) Dream Street

Misschien wel de jongste popgroep is Dream Street. Hoewel Dream Street veel bekendheid kreeg met hun single 'It Happens Everytime', staat de groep er vooral om bekend de carrière van Jesse McCartney te hebben gelanceerd. En die kennen we natuurlijk allemaal van zijn fantastische nummer 'Beautiful Soul'. Allemaal tegelijk: "I won't let another minute go to waste. I want you and your beautiful soul..."

Nostalgie
  • Grazia
  • Brunopress, Instagram