5 Tips die je helpen het goedkoopste telefoonabonnement te scoren

Teveel betalen ga je vanaf nu dus niet meer doen.

baron

Als je ooit hebt geprobeerd om online een telefoonabonnement af te sluiten, weet je dat het een behoorlijke struggle kan zijn. Want hoe beslis je wat je wel of juist niet nodig hebt of welke provider het beste bij je past. En hoe kom je erachter wie op dat moment de scherpste aanbiedingen heeft? En dan de vraag: ga je wéér voor een iPhone of Samsung-toestel of ga je eens iets heel anders proberen? Om te voorkomen dat jij ook moedeloos wordt en je huidige telefoon uit het raam smijt, hebben we een aantal tips & tricks voor je op een rijtje gezet.

via GIPHY

1) Maak gebruik van aanbiedingen

Als je al lange tijd bij dezelfde provider zit, kan het verleidelijk zijn om daar lekker te blijven. Je hebt nooit problemen en hebt geen zin in al dat gedoe. Toch kun je maandelijks dus echt heel veel geld te sparen door wél over te stappen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van goede aanbiedingen. Deze zijn per provider anders, maar soms zijn er kortingen voor nieuwe klanten of cashback-acties op toestellen die flink kunnen oplopen. Als er op een bepaald moment geen aanbiedingen zijn, loont het zich echt om even te wachten tot er wel iets aantrekkelijks voorbij komt.

2) Sim Only versus een abonnement met toestel

Een abonnement inclusief nieuw toestel afsluiten heeft natuurlijk een aantal voordelen. Zo is het een relatief goedkope manier om het allernieuwste toestel te bemachtigen. Je betaalt dit toestel immers per maand af. Ook bieden lang niet alle Sim Only abonnementen snel internet. Voor 4G moet je dan extra betalen. Niet zo chill als je lekker wilt Netflixen of YouTuben. Maar kan je huidige toestel prima nog een ronde mee en wil je een flexibel, betaalbaar abonnement? Dan kan Sim Only juist wél een hele goede keuze zijn. Ook als je van plan bent een hypotheek af te sluiten, is een Sim Only abonnement the way to go. Je krijgt dan namelijk geen BKR-registratie, die je hypotheek aanzienlijk kan verlagen. Good to know!

3) Kijk en vergelijk

Er zijn inmiddels zoveel verschillende providers en toestellen, dat het moeilijk kan zijn om een beslissing te maken. Je wilt natuurlijk een abonnement dat goed bij je gedrag past, maar als het even kan wil je ook niet te veel betalen. Een vergelijkingssite kan je helpen om snel en gemakkelijk het goedkoopste telefoonabonnement te vinden. Je vult je wensen qua prijs, gebruik en toestel in en de website doet de rest. Zo makkelijk kan het zijn.

4) Check of je je abonnement per maand mag aanpassen

Wanneer het mogelijk is om maandelijks je abonnement aan te passen, kun je veel geld besparen. Je kunt een abonnement dan altijd aanpassen aan je huidige gebruik. Bij providers als T-Mobile, Simyo en Tele2 is deze optie er. Bij Vodafone is het wel mogelijk, maar worden er extra kosten in rekening gebracht als je je abonnement omlaag zet. Bij bijvoorbeeld Youfone en Lebara is het maandelijks aanpassen van je abo helemaal niet mogelijk. Zeker als je verbruik per maand erg wisselent, is het iets om mee te nemen in je beslissing.

5) Weet wat je verbruikt 

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Voordat je opzoek gaat naar een nieuw abonnement is het belangrijk dat je exact weet wat je verbruikt. Duik in oude telefoonrekeningen en maak voor jezelf helder wat jij het meest gebruikt. Het is natuurlijk doodzonde dat je iedere maand bakken vol GB’s of belminuten over hebt. Andersom is het ook zonde als je iedere maand moet bijbetalen omdat je een te laag abonnement hebt afgesloten. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Tech
  • Goedkoopste-telefoonabonnementen.nl