8 Dubbelzinnige grapjes uit kerstfilms die je sowieso niet begreep toen je klein was

Viezerikken!

santa clause

1) Home Alone: Buzz leest Playboy

via GIPHY

Oké, dit is vrij onschuldig (eigenlijk allemaal wel), maar als Kevin ‘home alone’ is, vindt hij een Playboy tussen de spullen van Buzz. Hij bladert er ongeveer een halve seconde doorheen voordat hij ‘m weggooit, maar dat kun je die jongen niet kwalijk nemen. Hij is acht en moet dealen met inbrekers in z’n kelder…

2) How The Grinch Stole Christmas: Whos houden een sleutelfeestjes

TMW you realize that "How The Grinch Stole Christmas" had a key party scene

Aan het begin van de film leren we hoe de Grinch in Whoville terecht kwam. Hij werd achtergelaten op de stoep bij een stelletje Whos tijdens een kerstfeestje. Daar zie je dat ze sleutels in een schaal op tafel gooien, oftewel ze zijn op een sleutelyparty/swingersfeest. Heel kinky natuurlijk, maar als kind had je daar geen benul van.

3) How The Grinch Stole Christmas: affaire 

Als Cindy Lou Who aan haar ouders vraagt waar baby’s vandaan komen, vertellen haar ouders een schattig verhaaltje. Deze wordt nagespeeld in de film. Er wordt een baby op de stoep achtergelaten en een man stapt naar buiten om zijn kind te bekijken. Hij merkt dan op dat de baby wel erg veel op de baas van z’n vrouw lijkt. Dus óf ze had een affaire, of het stel en de baas waren beide ook groot fan van de sleutelfeestjes.

4) The Santa Clause: de kerstman werd high…

In The Santa Clause speelt Tim Allen Scott. Een vader die per ongeluk de kerstman vermoordt. Op het moment dat hij het pak van de kerstman aantrekt, wordt hij zelf de actual kerstman. Zodra hij de zak met speelgoed oppakt, begint hij te vliegen. Zijn zoon Charlie is nogal onder de indruk, maar Scott haalt zijn schouders op en zegt dat hij het gewend is, omdat hij opgegroeid is in de jaren ’60. Hiermee zegt hij natuurlijk niet zo subtiel dat hij het hele decennium high was. Snapte je als kind sowieso niet.

5) The Santa Clause: …en is een beetje pervy 

Dit is een beetje een stretch, maar als Charlie’s moeder hem dropt bij Scott, laat ze het nummer achter van de ouders van haar vriend, waar ze de nacht zal doorbrengen. Goeie moeder enzo. Maar Scott maakt een grap over het nummer en zegt: “1-800-SPANK-ME, I know that number.” Hiermee lijkt hij te verwijzen naar het feit dat hij seksnummers belt. Oké.

6) Home Alone 2: Uncle Frank trouwens ook

via GIPHY

In de scène waarin Uncle Frank onder de douche staat en hij merkt dat Kevin ook in de badkamer is, schreeuwt hij dat Kevin op moet rotten. Hij voegt eraan toe dat hij, als hij iets zou zien, zich later nooit een echte man zal voelen. Lekker flexen tegen een negenjarige, heel nice.

7) Elf: Buddy’s speciale cadeautje voor zijn vader

via GIPHY

Buddy wil graag iets speciaals voor zijn vader kopen en gaat voor het eerst naar een warenhuis voor mensen. Daar vindt hij lingerie met een kaartje eraan waarop hij leest: “For someone special”. Buddy denkt dat het daarom een prima cadeautje is voor zijn vader, maar is it? Wel cute.

8) Elf: Miles Finch wil ook flexen 

via GIPHY

Tyrion Lannister, eh Miles Finch, doet ook even stoer tegen onschuldige Buddy. Hij vindt het nodig om op te merken dat hij in een week meer ‘actie’ heeft dan Buddy in z’n hele leven. Is natuurlijk zo, maar wel gemeen en als kind dacht je sowieso dat hij het had over de Ninja Turtles ofzo.

Films & Series
  • Society 19
  • The Santa Clause