Dierenartsen delen 15 dingen die iedere huisdiereigenaar moet weten

Neem nooit zomaar een huisdier

hond

Een Redditgebruiker riep dierenartsen op om dingen te delen die iédere huisdiereigenaar zou moeten weten/begrijpen. We zetten er een aantal op een rijtje.

1) "Katten.kunnen.niet.vegan.zijn."

via GIPHY

2) "Als je een kat neemt, verwacht dan niet van mij dat ik z'n nagels eraf ga halen omdat je het krabben vervelend vindt. Ik ga je kat niet muteren zodat jouw bank er mooier uitziet. Je kat heeft er namelijk geen medische voordelen van."

via GIPHY

3) "Jij hebt een heel leven met een baan, je familie, je vrienden, je hobby's, maar je hond heeft alleen JOU. Besteed aandacht aan hem. En dan bedoel ik niet vijf minuten per dag."

via GIPHY

4) "Klaag niet over het feit dat je hond geen grenzen kent als je hem iedere avond eten van je bord geeft."

via GIPHY

5) "Koop geen hond op basis van z'n uiterlijk alleen. Verdiep in je in de achtergrond, de behoeften en kenmerken van het ras. Een husky moet bijvoorbeeld ontzettend veel bewegen en heeft ook veel mentale uitdaging nodig. Ze kunnen anders agressief worden."

via GIPHY

6) "Verdiep je in de lichaamstaal van honden en katten. Vaak is een hond of kat niet 'schattig' of 'aan het spelen', maar is er iets heel anders, soms ergers, aan de hand."

via GIPHY

7) "Een huisdier is geen recht, maar een luxe. Als je onverwachte medische rekeningen niet kunt betalen, moet je geen huisdier nemen."

via GIPHY

8) "Een hond of kat met overgewicht is NIET schattig."

via GIPHY

9) "Ken.je.ras."

via GIPHY

10) "Katten doen geen dingen omdat ze boos op je zijn. Als je kat ineens op je kleding plast, heeft dat waarschijnlijk een medische reden of komt het omdat er iets drastisch veranderd is in z'n omgeving/huis."

via GIPHY

11) "Dingen als tonijn uit blik of melk zijn geen goede snacks voor katten."

via GIPHY

12) "Iets waarvan je denkt dat het schattig gedrag is als je grote hond een puppy is, is dat waarschijnlijk niet als hij 30+ kilo weegt. Begin dus gelijk met trainen."

via GIPHY

13) "Laat je huisdier niet naar andere dieren in de wachtkamer van de dierenarts gaan. Ze kunnen agressief zijn of hebben al genoeg stress."

via GIPHY

14) "Je huisdier heeft verschillende gemoedstoestanden, net als jij."

via GIPHY

15) "Een huisdier is geen speelgoed dat je weg kunt doen als je het niet meer leuk vindt."

via GIPHY

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

Superlief
  • Bored Panda
  • Pexels