Koud weer essential: warme chocolademelk met karamel-zeezout slagroom

De holy grail in vloeibare vorm

chocomelk

Oh, wat is de winter toch chill (ja, ook letterlijk ja)

via GIPHY

Natuurlijk bedoelen we de sneeuw en het ijs en SCHAATSEN, maarrrrr... het allerbelangrijkste is dat warme chocomelk nog net wat beter smaakt

via GIPHY

Zéker dit recept met karamel-zeezout slagroom. Wil je sowieso proberen.

Via Kookfans.nl

Zo maak je de karamelsaus (begin hiermee)

via GIPHY

- Roer in een kleine pan de suiker met het water op middelhoog vuur. Blijf roeren totdat het mengsel begint te koken. Stop dan met roeren. Kook tot de suiker amberkleurig is en 115°C aangeeft op de keukenthermometer.

- Haal de pan van het vuur en roer de boter en room erdoor. Pas op: het mengsel kan sterk borrelen en stomen. Kruid de karamel met de fleur de sel en giet de karamel voorzichtig in een glazen pot. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

En zo maak je de warme chocolademelk

via GIPHY

- Breng in een middelgrote pan op middelhoog vuur de melk en de room aan de kook. Doe ondertussen de chocolate chips en vanille in een grote, hittebestendige kom. Giet het warme melkmengsel over de chocolade en roer tot een glad mengsel.

Slagroom maak je zo:

via GIPHY

- Klop de room totdat deze zachte pieken vormt (je kunt de room lichtjes optillen met de garde, maar valt uiteen als je hem uit de kom tilt). Voeg de karamel toe en klop tot alles gemengd is.

Finishing touch

via GIPHY

- Tot slot giet je de warme chocolademelk in kopjes en maak je ze af met een flinke toef slagroom. Indien gewenst, garneer de slagroom met gezouten karamelsaus. Serveer gelijk.

Upcomnomnom
  • Kookfans
  • YouTube