Lockdown-hype: bordspellen om te bewijzen dat je de beste bent

Ja sure je kunt al je vrienden inmaken met Mario Kart, maar iemand alle hoeken van een kartonnen speelbord laten zien is net zo satisfying

Mensen op de grond rond bordspel Ticket To Ride

Lekkere lockdown-activiteit

Ben je je huis-, tuin- en keukengenoten al zat na zoveel maanden lockdown? Of ben je juist dankbaar voor het kleine beetje sociale interactie dat je nog met hen hebt? In beide gevallen zijn bordspellen een goed idee. In het eerste geval om die saaie huisavonden te redden (of om Kevin eindelijk eens helemaal kapot te maken in Monopoly), en in het laatste geval om de boel juist gezellig te houden (en Kevin alsnog helemaal kapot te maken in Monopoly). We zetten de leukste en meest gespeelde bordspellen op een rij.

via GIPHY

1) Monopoly

Ga direct langs start, ontvang 200 ekkies van de bank, en win de game met hotels op al je straten. Er is geen betere manier om een avond te besteden (en vriendschappen om zeep te helpen) dan Monopoly. Pluspuntje: Er is zelfs een live versie Monopoly beschikbaar die je kunt spelen in online casino’s. Je kunt via de livestream de show bekijken en live meespelen terwijl je kans maakt op geldprijzen.

via GIPHY

2) Scrabble

Dit is hét bordspel bij uitstek om te bewijzen dat je slimmer bent dan de rest van je spelers. Sure, misschien hebben zij van tevoren geen woorden gegoogled als 'exequien' en 'mezquite'. En sure, misschien hebben zij een leukere vrijdagavond gehad dan het googlen van woorden als 'exequien' en 'mezquite', máár je hebt wel gewonnen. En dat is wat telt.

via GIPHY

3) Trivial Pursuit

Okee misschien heb je Scrabble gewonnen, maar weet je ook meer dan moeilijke woorden alleen? Je test het met Trivial Pursuit. En mocht je toevallig al 38456 keer je standaard Trivial-game uitgespeeld hebben en de kaartjes bijna uit je hoofd kennen: er zijn idioot veel verschillende varianten van beschikbaar tegenwoordig. Denk aan een editie van Star Wars, Lord of the Rings, Baby Boomers, of een junior-editie.

via GIPHY

4) Catan

Jaaaa Catan kennen we natuurlijk allemaal. Mocht je geen zin hebben in de hyperkapitalistische ondertoon van Monopoly, dan kun je altijd Catan nog op tafel gooien. Beetje ruilen, beetje de boel veroveren, je komt prima je avond door op deze manier.

via GIPHY

5) Azul

Misschien wel de onbekendste naam op dit lijstje. Azul is een ontzettend aesthetically pleasing bordspel, dat het beste van je logisch en ruimtelijk denk vermogen vraagt. Half bordspel, half puzzelspel: je hebt hiermee in elk geval weer een nieuwe manier om je huisgenoten in te maken.

via GIPHY

Trends & Nieuws
  • Pexels, cottonbro