Waarom mensen die 'zeg maar' zeggen gewoon fantastisch zijn

Het is, zeg maar, het beste stopwoordje ooit

Stomme zeg maar zeggers

1) Zeg maar-zeggers denken gewoon graag goed na voor ze iets zeggen

Weet je hoeveel extra tellen je daarmee hebt om een zin te vormen?

via GIPHY

2) Als luisteraar krijg je ruimte voor je input

Superchill toch, dat iemand jou de ruimte biedt voor je eigen interpretatie? Da's dus precies wat zeg maar-zeggers doen met hun stopwoordje

via GIPHY

3) Er zijn ZOVEEL kuttere stopwoordjes

Voeg voor het idee even twintigduizend keer het woord "like" in in een tekst. Of het woord "sowieso". Of "mits", in het bijzonder van mensen die niet begrijpen wat mits nou eigenlijk betekent.

via GIPHY

4) Of uhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Oprecht waar: ooit kende yours truly iemand die haar zinnen begon én afsloot met drie keer UHHHH. Denk dan OF gewoon nog even na wat je wilt zeggen, OF gebruik een stopwoordje, zeg maar.

via GIPHY

5) Het is een heel beleefd stopwoord

Je had ook 5 keer het woord "fucking" in een zin kunnen gooien. Wordt je oma blij van joh.

via GIPHY

6) Het houdt het gesprek duidelijk

Jaaaa het is zo makkelijk om tegen elkaar in te lullen tijdens een gesprek. Maar met zo'n prachtige frase als "zeg maar" houd je de boel gewoon duidelijk. Stop je met praten, dan kost het je gesprekspartner maar 200 milliseconden om dat te herkennen en zelf het woord te nemen. Maar wat als je nog helemaal niet uitgepraat bent? Dan vul je die leegte gewoon op met een goed-getimede zeg maar. Wetenschappelijk bewezen dit!

via GIPHY

7) Het helpt vriendelijker over te komen

Ook zo'n mooie met wetenschappelijk bewijs: je komt veul vriendelijker over met een paar stopwoordjes in je zin. Stel dat je wordt uitgenodigd voor de crematie van achteroudtante Sien, dan is "Nou, ik kan zeg maar uh, niet, eigenlijk" toch een stúkkie vriendelijker dan "Nee ik kan niet".

via GIPHY

8) Het is hartstikke sociaal

Net zoals je tijdens een gesprek vaak je toon en lichaamshouding aan je gesprekspartner aanpast, zijn stopwoordjes ook zo'n ding. We hebben veel dezelfde stopwoorden omdat we die zeg maar van elkaar overnemen. Het is gewoon bewijs dat zeg maar-zeggers hartstikke sociaal zijn.

via GIPHY

9) Zeg maar verbroedert

En ten slotte: als zeg maar-zeggers bieden we de hele wereld iets om boos op te zijn. Ontzettend fijn dat we jullie zo samen brengen, zeg maar.

via GIPHY

Misschien ook voor jou:
Herkenbare zaken voor mensen die 'iets met communicatie' studeren
De Leven
  • Eigen materiaal