Onderzoek: '1 op 3 mensen vindt eigen partner meest irritante persoon die ze kennen'

Men ergert zich maar liefst een vijfde van de dag aan hun partner :')

irritant persoon

Asociaal rijgedrag, snurken, voorkruipen in de supermarkt: we ergeren ons allemaal weleens aan een ander mens


Toch zou de irritantste persoon die jij kent weleens dichterbij kunnen zijn dan je misschien denkt


Dat blijkt ten minste uit een nieuw onderzoek waarin duizenden mensen met een relatie zijn ondervraagd

Tijdens het onderzoek werd onder andere gevraagd naar de irritantste persoon die de deelnemers konden bedenken. En maar liefst een derde van alle personen met een relatie vulde zonder aarzelen de eigen partner in.

Maar het wordt nog erger...

De groep die hun partner als grootste irritatiebron opschreef, ergert zich een vijfde van de dag aan de ander. Laten we er hierbij even van uitgaan dat je acht uur slaapt en de overige zestien uur met je partner doorbrengt, dan ervaar je zo'n drie uur en twaalf minuten pure ergernis op een dag.

En wat zijn dan de grootste bronnen van ergernis?

Ook daar is naar gevraagd. De top vijf: darmgas laten ontsnappen (en dan al helemaal als het hoofd van de ander onder de dekens gedrukt wordt), snurken, veel geluid maken, onbeleefd zijn en een puinzooi achterlaten.

Maar... het is niet allemaal haat en nijd en frustratie hoor

Sterker nog: 41 procent van de ondervraagden zou z'n partner niet eens veranderen als dat zou kunnen. Het maakt ze tot wie ze zijn, zo is de gedachte.

Bizar
  • <a href="https://panorama.nl/artikel/459463/een-derde-van-mensen-met-relatie-vindt-eigen-partner-meest-irritante-persoon-die-ze-kennen" target="_blank" rel="nofollow">Panorama</a>
  • Friends