Kerstpakketten: de beste ideeën op een rij

Met het samenstellen van een goed kerstpakket kun je immers niet vroeg genoeg beginnen.

kerstpakketten

Vroeger kon je je geluk niet op als je vader of moeder thuiskwam met een kerstpakket. Dolblij was jij met de rode wijn die je nog lang niet mocht drinken, de ragoutpasteitjes die minstens drie jaar in de la bleven liggen en de kaasvlinders die eigenlijk helemaal niet zo lekker waren. Maar eerlijk is eerlijk, tegenwoordig bestaan er heel wat betere kerstpakketopties. We zetten wat toffe ideeën op een rijtje.

Cadeaubon

Het klinkt misschien afgezaagd of saai, maar een goede cadeaubon never hurt no-one. Je kan lekker zelf kiezen waar je het aan besteedt en zo trakteer je jezelf op een extra kerstcadeautje. Maar dan eentje die je écht heel graag wilde hebben.

Een abonnement 

In Amerika is het al heel gewoon om een abonnement te schenken aan personeel, maar in Nederland is dit nog niet zo’n fenomeen. Je kunt natuurlijk denken aan een abonnement op een tijdschrift of krant, maar veel creatiever is het om te gaan voor scheermesjes, gezonde snacks, chocolade of fruit. Iedere maand een kerstpakket!

Bordspelletjespakket 

Er zijn maar weinig dingen die zo hard kerst schreeuwen als bordspelletjes. Oké op de kerstboom na misschien. Maar wie zit er niet de hele maand december aan de keukentafel met vrienden, familie, warme chocolademelk en bordspellen? Instant kerstgevoel gegarandeerd. Als je wint dan…

Een kerstpakket met écht goed eten

Er is natuurlijk he-le-maal niets mis met een goed kerstpakket vol lekkernijen. Maar dan moeten het wel écht lekkere dingen zijn. Vergeet daarom de ragout, droge soepstengels en obscure cocktailworstjes waar je niemand echt blij mee maakt. Een luxe borrelpakket, een pakket met cava-thema of een pakket met speciaalbiertjes: daar scoor je punten mee. Klik hier voor alle kerstpakketten op charles.nl.

Geef terug met een sociaal evenement 

Oké, wellicht is dit meer een tip voor volgend jaar, maar het wordt steeds gebruikelijker om een sociaal evenement te organiseren voor werknemers. Helemaal een goed idee is het om dit te combineren met een goed doel. Denk bijvoorbeeld aan een dag meedraaien in een bejaardentehuis of bij de Voedselbank met al je collega’s. Iets terugdoen voor iemand anders. Dat is toch eigenlijk het ultieme kerstgevoel?