11 Fabeltjes waar je als kind heilig in geloofde

Een boom in je buik, kruizen op je voorhoofd en vierkante ogen.

meneer de uil

1) Als je de pitjes van je mandarijn doorslikte groeide er een boom in je buik

Dit was trouwens het geval met al het fruit met pitten erin. Een boom in een maag is echter nog nooit gevonden. Een boom in een long echter wel. Een 28 jarige Rus kwam er tijdens een operatie aan zijn longen achter dat er een naaldboom aan het groeien was.

via GIPHY

2) Baby'tjes werden gebracht door de ooievaar

Of dat kinderen letterlijk werden uitgekakt. Nu weten wel allemaal dat dat onzin is, en dat kindjes gewoon magisch 9 maanden na de start van een lockdown op aarde verschijnen.

via GIPHY

3) Overal in het land werd je afgeluisterd door Pieten van de Sint

Maar dat gebeurde enkel een paar weken voor het daadwerkelijk Sinterklaasfeest. Dat hield in dat je tien maanden lang een ontzettend ettertje was, en op het moment dat je je schoen mocht zetten je van je poesliefste kant liet zien. Wat zijn kinderen eigenlijk kutzakken hè?

via GIPHY

4) Chocolademelk kwam van bruine koeien

Dat je dit als kind gelooft is misschien aandoenlijk. Maar onderzoek uit 2017 toonde aan dat er ook nog volwassenen zijn die dit geloven. En dat is dan weer gewoon diep en diep triest. Oké, het zijn dan wel Amerikanen, maar kom op. 7 procent van de volwassen Amerikanen is er van overtuigd dat bruine koeien chocolademelk produceren, dat zijn ruim 17 miljoen mensen.

via GIPHY

5) Als je een gekke bek trok en de klok sloeg bleef je gezicht zo staan

Ben er nog steeds van overtuigd dat dit waar is als ik hier soms op de redactie rondkijk.

via GIPHY

6) Van veel tv kijken kreeg je vierkante ogen

Ik weet niet hoor, maar mijn ogen zijn nog steeds rond. Zijn er mensen met vierkante ogen? Dragen zij dan een vierkante bril? #durftevragen

via GIPHY

7) Van spinazie kreeg je reuzenspierballen

Nu denken we dat zoiets komt door een abonnement nemen op de sportschool en nooit gaan (oké, de afgelopen tijd kon je ook echt niet).

via GIPHY

8) Als je kauwgom doorslikte ging het nooit je buik meer uit

En uiteindelijk zou je dan helemaal verstopt raken met het plakkerige spul. Daarom was het altijd drama als je er per ongeluk eentje doorslikte. Je poept de kauwgom gewoon uit en dat het een hele tijd blijft zitten is onzin. Wat wel klopt is dat je het niet kan verteren, dus de kauwgom komt er als een kauwgom uit.

via GIPHY

9) De tandenfee kwam je centjes brengen in je slaap als je een tand verloor

Bij mij gebeurde er nooit iets met die tanden onder mijn kussen. Mijn moeder wilde ze wel graag bewaren, waardoor ze een luguber potje met kleine tandjes had. Engerd.

via GIPHY

10) Dat monsters zich in je kast verstopten

Daarom sliep je natuurlijk met knuffeldieren, die beschermden je namelijk van al die boze monsters.

via GIPHY

11) Dat er een kruis op je voorhoofd kwam te staan wanneer je loog

via GIPHY

Dus liegen deed je altijd met een hand op je voorhoofd, wat je natuurlijk een waterdicht plan vond. Beter dan gewoon niet liegen. Want hoe moest je anders stiekem nog uren lezen in je kamer nadat je moeder of vader je had ingestopt? En daarna toch maar even in de spiegel kijken. Je weet nooit...