Zó gaat het nu met Tropical Danny en Guillermo van 'Toppertje en Breezer Ananas'?

Na hun enorme zomerhit kwam radiostilte. Wat doen Tropical Danny en Guillermo nu?

Tropical Danny en Guillermo

'Doe mij een Toppertje en een Breezer Ananas...' Ken jij deze gouwe oude ook nog uit je hoofd? De hit werd gezongen door het duo Guillermo en Tropical Danny en was op elke radio te horen. Ondanks dat het liedje waarschijnlijk vers in je geheugen staat geschreven, komt dit nummer way back uit 2006. Wat is er met de mannen gebeurd?

Tot aan de Spaanse Costa's

Het nummer galmde wekenlang op de radio en haalde zelfs een nummer 1-notering in de hitlijsten. Van Nederland tot aan de Spaanse Costa's wilde iedereen een Toppertje, Breezer Ananas en een dubbele wodka bestellen. Goed nieuws voor de barren en cafés, want iedereen kocht door het nummer een Toppertje: een mixdrankje dat bestaat uit rode wodka en Red Bull.

Andere muziek

Het nummer over zomerse drankjes is overigens niet het enige nummer geweest van Djuro en Daan, de echte namen van Guillermo en Tropical Danny. Ze hebben namelijk ook een remake gemaakt van Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen van Wolter Kroes én een eigen nummer uitgebracht: Kerstvakantie. Helaas heeft alleen het nummer over de kerstvakantie in de hitlijsten gestaan, ditmaal voor maar twee weken. Fun fact: in hun clip speelde niemand minder dan Gaby Blaaser!

Muziekcarrière aan de wilgen

Net als wij, ging Radio 538 op onderzoek uit hoe het inmiddels met het muzikale duo gaat. Na hun laatste nummer zijn ze namelijk in de schaduw gedoken. Het blijkt dat Djuro (Guillermo) zijn muziekcarrière aan de wilgen heeft gehangen. Heel ver van de spotlight is hij overigens niet. Hij heeft namelijk gewerkt als manager bij Ziggo Dome en AFAS Live.

Daan (Tropical Danny) heeft ook niet stilgezeten. Na diepe research kwam 538 erachter dat hij de manager is van rappers Donnie en Sef. Daarnaast doet hij ook allerlei andere dingen. Zo is hij de assistent van de manager van De Jeugd van Tegenwoordig. Of Daan en Djuro elkaar nog spreken én of ze nog een Toppertje en Breezer Ananas samen drinken is helaas niet bekend. Ach, gelukkig hebben we het nummer nog!

Misschien ook voor jou:
Kan Mart Hoogkamer eigenlijk al zwemmen in Bacardi Lemon dankzij zijn megahit?
Nostalgie
  • Redactie Grazia
  • Videostill