11 Mensen delen hun meest gênante sollicitatiegesprek-ervaringen

Herkenbaar?

job interview

1) “Ik had een gesprek bij een bank en het ging ontzettend goed, ondanks dat ik heel nerveus was. Als allerlaatste vroegen ze me waarom ze mij moesten aannemen. Ik raakte in paniek en wist alleen uit te brengen: 'Omdat ik waarschijnlijk jullie geld niet zal stelen.' Ik werd niet aangenomen."


2) “Degene met wie ik het gesprek had vroeg of ik veroordelingen had. Ik nam een moment om erover na te denken en antwoordde dat ik het belangrijk vond om het milieu te redden. Hij was compleet in de war en vroeg aan me waar ik het in godsnaam over had. Daarna zei hij: ‘Ik bedoelde of je ooit veroordeeld bent voor een misdaad.” Ik kreeg de baan niet."


3) “Ik kwam opdagen op locatie voor een telefonisch gesprek.” 


4) “Ik zat op een gesprek om afwasser te worden in een restaurant. De chef, die het gesprek deed, vroeg me waarom ik de baan wilde. Het echte antwoord was natuurlijk wat iedereen op die leeftijd zou zeggen: geld. Maar ik raakte in paniek en dacht dat ik dat niet kon zeggen. In plaats daarvan zei ik dat afwassen mijn favoriete huishoudelijke klusje is. Hij lachte me keihard uit, maar ik kreeg de baan wel.” 


5) “Degene die het gesprek deed vroeg me of ik salaris-eisen had. Ik zei: ‘Ja, maar dat maakt niet uit want ik heb al gehoord van mensen die hier werken dat jullie minder betalen dan de meeste werknemers verwachten.” 


6) Er werd me gevraagd waarom ze mij moeten aannemen in plaats van iemand anders. Ik zei: “Ik weet niet eens met wie jullie nog meer een gesprek hebben, dus geen idee waarom ik beter ben dan zij.” 


7) “Er werd me gevraagd naar mijn hobby’s en ik gaf aan dat ik dol ben op naaien en lezen. De man met wie ik het gesprek had bleef aandringen of er niets anders was. Ik vond het raar dat hij bleef doorgaan over deze vraag, dus zei nee. Ik was op gesprek bij een videotheek, dus het goede antwoord moest zijn: films kijken. Zo dom.” 


8) “Ik bedankte iedereen voor het komen, maar ik was degene die op bezoek was.” 


9) “Ik reageerde op de opmerking dat ze verwachten dat werknemers punctueel zijn, dat ik een beetje een grammar Nazi ben, dus dat dat geen probleem zou zijn.” 


10) “Allereerste sollicitatiegesprek ooit. Ik: ‘Hey, hoe gaat het met je?’, hij: ‘Goed, met jou?’ Ik: ‘Het gaat goed, met jou?’ Ik lig hier nog steeds wakker van.”


11) “Ik werd gevraagd naar een keer dat ik een compromis moest sluiten en ik was ineens niet meer in staat om verder terug te denken dan een uur geleden. Daarom gebruikte ik als voorbeeld dat ik de laatste van mijn favoriete smaak snoepje aan mijn vriendin had gegeven. Wel alsnog de baan gekregen.” 


De Leven
  • Bored Panda
  • Unsplash