9 Mensen delen opmerkelijk feitjes die ze nu pas geleerd hebben

Nooit te oud om te leren enzo

tijgerhaai

1) "Dat het rendier het enige zoogdier is dat van oogkleur verandert aan de hand van de hoeveelheid licht die binnenkomt in de verschillende seizoenen. Ze hebben gouden ogen in de zomer en blauwe ogen in de winter."


2) "Dat een Australische visser een tijgerhaai heeft gevangen en deze naar een plaatselijk aquarium heeft gebracht. Daar gaf de haai een mensenarm over voor het oog van toeschouwers. Na onderzoek bleek dat de arm niet was afgebeten door de haai, maar dat hij was afgesneden. Het onderzoek leidde tot een vervolging voor moord."


3) "Dat kijken naar vuur je bloeddruk kan verlagen."


4) "Dat katten zichzelf gedomesticeerd hebben.


5) "Dat een Sovjet-arts zijn eigen blinde darm heeft verwijderd tijdens een expeditie naar Antarctica. Hij werd heel ziek, maar was de enige arts op de expeditie. Hij voerde de operatie voornamelijk uit door een beetje rond te voelen. De operatie duurde een uur en 45 minuten en slaagde."


6) "In 1921 waren er 14 miljoen telefoons in Amerika en Canada. Op 4 augustus werden alle telefoons een minuut lang stilgelegd door telefoonbedrijven uit respect voor de uitvinder van de telefoon Alexander Gaham-Bell. Hij werd die dag begraven."


7) "Kenny G was een van de eerste investeerders in Starbucks. Hij heeft hier meer aan verdiend dan aan zijn muziek."


8) "Op 9/11 hielp een blindengeleidehond met de naam Roselle een groep mensen, inclusief haar blinde baasje, meer dan 1,463 mensen naar beneden voordat de Noordelijke toren instortte. Ze stopte onderweg één keer en dat was om een vrouw met kusjes te kalmeren omdat ze een paniekaanval had."


9) "Dat de op een na hoogste berg op aarde, K2, veel gevaarlijker is om te beklimmen dan Everest. Ongeveer 1 op de 4 mensen die aan de klim begint, overleeft het niet."


Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

De Leven
  • Unsplash