Ranger de herder is al 4, maar ziet er nog steeds uit als een puppy

Ranger is ontzettend schattig, maar zijn baasje heeft ook een serieuze boodschap.

ranger

Ranger is een vier jaar oude Duitse Herder, maar dat zou je niet zeggen als je naar hem kijkt

Hij ziet er namelijk nog steeds uit als een puppy

Dit komt omdat hij lijdt aan een aandoening dit 'pituitary dwarfism' wordt genoemd

Hoewel Ranger er te schattig uitziet, betekent de aandoening wel dat de levensverwachting van Ranger minder groot is dan bij gezonde herders :(

Maar voor nu gaat het goed met Ranger en zijn baasje Shelby vraagt aandacht voor zijn situatie: "Ranger is heel schattig en hij is een goede hond, maar zijn conditie is het resultaat van broodfok en dat willen we stoppen. Fokkers moeten zich ervan bewust zijn dat een aandoening als deze kan voorkomen en moeten er alles aan doen om het te stoppen."

En dat kunnen we ook niet genoeg benadrukken, want hoe schattig Ranger ook is, het feit dat er zo wordt doorgefokt blijft natuurlijk een enorm probleem

Gelukkig gaat met Ranger alles goed en houdt zijn baasje een Instagram bij (hij heeft 140k volgers) waarop je al zijn avonturen kan volgen en dat wil je!

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.