5 Kerstmarkten net over de Duitse grens die een bezoekje waard zijn

Waar ga jij naartoe?

kerstmarkten

Vorige week hebben we tips gegeven voor kerstmarkten in Nederland, maar Duitsland kan er ook wat van. We zetten een aantal kerstmarkten voor je op een rijtje (in willekeurige volgorde) die vanuit Nederland prima te bereiken zijn voor een dagje uit, maar een overnachting in een gezellig Duits hotelletje kan natuurlijk nooit kwaad.

1) Kerstmarkt Keulen

Op iets minder dan drie uur rijden vanaf Utrecht vind je de beroemde kerstmarkt in Keulen. Er zijn er in Keulen meerdere, met allemaal een eigen uitstraling, maar de bekendste vind je tegenover de kathedraal op de Alter Markt. Als je meerdere markten wilt bezoeken kan je met de verlichte Christmas Express door de stad reizen. Dit trentje brengt je naar meerdere locaties in de stad.

Waar: Keulen

Wanneer? 21 november tm 23 december 2022

Kramen: 160


2) Kerstmarkt Aken

Aken bereik je in ongeveer 2 uur en 20 minuten vanaf Utrecht. De kerstmarkt in Aken bestaat uit allerlei gezellig verlichte chalets die gevuld zijn met de lekkerste kerstsnackjes, handgemaakte cadeautjes en natuurlijk heerlijke glühwein. De markt in Aken wordt gezien als een van de beste kerstmarkten van Europa.

Waar: Aken

Wanneer? 18 november tm 23 december 2022 (20 november dicht)

Kramen: onbekend

3) Kerstmarkt Düsseldorf

In Dusseldorf vind je verschillende kerstmarkten door de hele stad. Op de Marktplatz vind je een traditionele Duitse kerstmarkt met chaletjes waar je terecht kan voor peperkoekhuizen, authentieke kerstcadeautjes en de lekkerste glühwein. Er is daarnaast onder andere ook een markt met alleen handgemaakte spullen en een markt met Scandinavisch thema. Allemaal zeker een bezoekje waard.

Waar: Düsseldorf

Wanneer? 17 november tm 30 december 2022 (dicht op 20 november en 25 december)

Kramen: onbekend

4) Emder Engelkemarkt

Emden ligt op drie uur rijden vanaf Utrecht. Deze markt is bijzonder omdat Emden een mooie haven heeft en de schepen zijn voor de markt prachtig verlicht. Ook kan je van 1 december tot en met 23 december de kerstman in levende lijve tegenkomen op de markt. Wil je niet missen.

Waar: Emden

Wanneer? 21 november tot en met 23 december en 27 tot en met 31 december

Kramen: onbekend


5) Kerstmarkt Leer

Vanaf Groningen ben je binnen een uur op de sfeervolle kerstmarkt van Leer. Vanuit Utrecht duurt het twee uur en drie kwartier om op de plek van bestemming te komen. De kerstmarkt in Leer is een typische traditionele kerstmarkt en heeft een twaalf meter hoge Weihnachtspyramide. Wat dat precies inhoudt moet je zelf maar gaan bekijken.

Waar: Leer

Wanneer: 21 november tot en met 30 december

Kramen: onbekend