De 5 leukste co-op games voor je PlayStation

Waarom alleen spelen, als het ook met je vrienden kan?

playstation

In je eentje gamen is heerlijk. Je kunt online fantastische avonturen beleven. Maar soms is het gewoon een stuk gezelliger om samen met vrienden een game te beleven. Zo kan je samen een hele avond FIFA spelen of elkaar afmaken in een schiet- of vechtspel. Maar wat misschien nog wel leuker is is om samen te werken in een co-op game. Daarom hierbij een overzicht van de 5 leukste co-op games voor op de PlayStation.

1) Crash Team Racing Nitro-Fueled

Nintendo Switch-fans hebben Mario Kart, maar sinds 2019 werden PlayStation spelers getrakteerd op een vergelijkbare tegenhanger dankzij de terugkeer van Crash Team Racing. Nitro-Fueled is een complete remake van het PlayStation One-origineel, ideaal om in duo's van twee tegen elkaar te racen. Je kunt kiezen uit een heleboel maffe en creatieve personages. De karts hebben allemaal een heel ander stuurgedrag. Met je kart kan je boosten, rammen en langs je tegenstanders heen scheuren, terwijl je de aanvallen om je heen probeert te ontwijken. De waanzinnige kart-ervaring is alleen maar beter geworden dankzij de updates die na de release zijn uitgebracht en waarmee je nieuwe circuits, voertuigen en personages kunt uitproberen. Je kunt het spel met maximaal vier spelers spelen.

2) Borderlands 3

Wanneer je een missie van Borderlands 3 speelt krijg je het gevoel alsof je door de pagina’s van een levensecht stripboek heen bladert. Borderlands 3 is echt een klassieke shooter. Je kunt kiezen uit ontelbaar veel wapens en uiteenlopende avonturen. Samen met jouw vrienden red je de wereld van meedogenloze vijanden uit het heelal. Speel deze game met wie dan ook, wanneer dan ook, online of in split-screen coöp-modus. Werk in een team, versla vijanden en voltooi uitdagingen. En niet geheel onbelangrijk, haal die buit binnen!

3) LEGO Marvel Superhelden

De LEGO games zijn geweldig voor co-op omdat ze zowel jonge als oude spelers aanspreken. Een ander enorm pluspunt van LEGO Marvel Superheroes is dat er meer dan 100 personages uit de Marvel stripwereld in voorkomen. Daarnaast kan je in een LEGO-versie van New York City rondzwerven. Hoe vet! Samen met een andere PS4-speler word je door een Marvel-verhaallijn heen gestuurd, die speciaal voor deze game is geschreven. Je komt personages als Spider-Man, Wolverine, Daredevil tegen en neemt het op tegen Doctor Doom. LEGO Marvel Superheroes is een van de beste PS4-games voor 2 spelers. Het is puur 3D-platformplezier met een geweldig superhelden-tintje en mag zeker niet in deze co-op games lijst ontbreken.

4) Divinity Original Sin II

Fantasy RPG's veranderden voor altijd toen Larian Studios zijn langverwachte vervolg op Divinity Original Sin uitbracht. Divinity Original Sin 2 speelt zich af in de wereld Rivellon. Je speelt dit avontuur samen met drie andere spelers. Elk van de spelers kan zijn of haar favoriete fantasie personage uitkiezen om mee te spelen, zoals een elf, hagedis of tovenaar.

Tijdens het spel kan je overal naartoe lopen en ga je de interactie aan met alles en iedereen om je heen. Op die manier verzamel je beloningen en heb je invloed op het verloop van het spel. Als je een ultieme coöperatieve game wilt aanschaffen op de PS4 om heerlijk in rond te dwalen en op onderzoek uit te gaan, is dit absoluut een van de beste opties!

5) It Takes Two

In dit spel kruip je samen met een vriend in de huid van Cody en May. Een getrouwd stel van wie de relatie op de rand van de afgrond staat. Daarmee is het een unieke combinatie van een romcom en een co-op-game. Tijdens het spel los je samen puzzels op en speel je minigames. Beide personages krijgen nieuwe skills en krachten naarmate het avontuur vordert. Je kunt It Takes Two samen op de bank spelen, maar ook is het mogelijk om het spel samen online te spelen. Een groot voordeel van It Takes Two is dat slechts één speler het spel hoeft te kopen, waarna de tweede speler zonder aankoop kan meespelen. Daarbij is It Takes Two constant verrassend en altijd vrolijk. Dit maakt It Takes Two is een van de beste co-op PS4-games die er zijn.

Let the games begin

Ben jij enthousiast geworden door deze 5 leukste co-op games? Trommel snel je beste maten op, sla voldoende snacks en drank in en kies het beste plekje op de bank. Een co-op game kopen is natuurlijk het makkelijkste door het tegoed in je digitale portemonnee op te waarderen met een PlayStation kaart. Dit tegoed kan je besteden aan alles wat je in de PlayStation Store kunt vinden, zoals extra content, thema’s, avatars en nog veel meer. Waar wacht je nog op? Let the games begin!

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

Tech
  • Unsplash