13 “Moderne” technologische ontwikkelingen die nu al hopeloos achterhaald zijn

Wie kijkt er nog lineair tv?

moderne uitvindingen

1) CD’s branden

Beeld: brainjet

Waarom helemaal door weer en wind naar de Free Record Shop fietsen als je de laatste hits van Usher en Destiny’s Child ook gewoon met 1kb per uur kan downloaden van LimeWire of Kazaa en dan als klap op de vuurpijl ook nog eens je eigen hoesje erbij kan printen in de vorm van vier hele pixels via geocities.com/cdhoesjes.

2) Telefoons met druktoetsen 


OMG hier nog eens goed over na. Als je de letter ’s’ wilde gebruiken, moet je vier keer op de 7 rammen. Dit was echt heel kut.

3) Computermuizen met balletjes 

Beeld: YouTube

En dat ‘ie het de helft van de tijd niet deed omdat er allemaal tostikruimels, kattenharen en andere zooi waar je niet over na wilt denken aan plakten. Moest je de achterkant er weer afslopen en dat vieze ding schoonmaken.

4) MP3-speler 

Ah, je eigen mini-USB met je favoriete 14 nummers van middelmatige kwaliteit, waarvan de titels tergend langzaam voorbij kwamen in een blokkerig lettertype met namen als MYCHEMICALROMANCE-(LIMEWIRE)(RIPPED128KBPS)-WELCOMETOTHEBLACKPARADE.MP3.MP4.MP3

5) Het handmatig uitzetten van de computer 

Dacht je altijd dat de computer al uit was nadat je ‘m de opdracht had gegeven om zichzelf uit te schakelen, maar dan moest je vervolgens nog op een knopje drukken als het scherm aangaf dat het veilig was. Zwak.

6) Dat je ‘www’ moest intypen voordat je een website kon bezoeken 


Waarschijnlijk doen je ouders dit nog steeds.

7) Dat je de hele dag moest wachten tot je eindelijk thuis Facebook kon checken 


Zonder smartphone zag je online sociale leven er best wel droevig uit en had je maar twee mogelijkheden: of een schorsing riskeren door in de bibliotheek stiekem je Facebook (of Hyves) te checken of na schooltijd je leven op het spel zetten door zo snel mogelijk naar huis te fietsen om te kunnen internetten.

8) Maar soms kon je thuis alsnog niet internetten 


Omdat je vader of moeder of zo aan het bellen was met tante Gonnie uit Dinxperlo

9) Dat je alleen televisie kon kijken op een tv 


Ook raar dat je vroeger op geen enkel ander apparaat tv kon kijken dan op de televisie zelf, terwijl mensen tegenwoordig vaker op hun tablet of telefoon naar series of andere programma’s kijken

10) Programma’s kijken als ze daadwerkelijk worden uitgezonden


Wie doet dat nog terwijl je alles vooruit of terug kunt kijken zonder reclame op ieder moment van de dag.

11) Gamen op je grafische rekenmachine 

Beeld: mathfunny

Als je je in de tussenuren op de middelbare school helemaal de pleuris verveelde omdat al je vrienden gewoon les hadden, kon je in ieder geval nog lekker snaken op je rekenmachine. Veel leuker dan wiskunde.

12) Per ongeluk het internetknopje indrukken op je flipphone 

Beeld: imgur

De paniek en de hoeveelheid beltegoed die dat geintje koste terwijl je vaak niet eens verbinding kon maken was echt om te janken.

13) Dat je je routebeschrijving moest uitprinten 


In principe kon je dan net zo goed gewoon een routekaart meenemen, maar de technologie om thuis om de computer een route op te zoeken was er. Dus dat deed je dan. En dan printte je het uit en nam je de stapel papier mee als je vertrok.

Upcoming is het onmisbare actualiteitenplatform voor de internetgeneratie; het nieuws van vandaag, de trends van morgen én de rages van vroeger. Onze redactie maakt actuele, herkenbare en spraakmakende artikelen in een snackable concept: lijstjes. We zijn dé sfeermaker op je feeds. Dat wil je natuurlijk overal. Dus check ons voor de leukste quizzen, lijstjes, bingo’s en meer ook vooral op Instagram.

Misschien ook voor jou:
Deze 17 nummers had jij als instabiele tiener sowieso op je MP3-speler staan
Nostalgie
  • Buzzfeed