Dit zijn de tuinmeubel trends van 2022

Wat moet je in 2022 wel en niet in je tuin zetten?

tuinmeubel

Vraag jij je af wat de tuinmeubilair trends van 2022 zijn? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alles! We kunnen je alvast verklappen dat de meubilair trends voor in de tuin, het terras of balkon heel divers zijn. Dit komt door het grote aanbod aan buitenmeubelen. Er is dus werkelijk voor ieder wat wils.

Less is more: Minimalistisch met metaal

Minimalistische vormen zijn helemaal hip in 2022. Populair zijn bijvoorbeeld tuinmeubels met duidelijke randen en lijnen die geïnspireerd zijn op de Scandinavische interieurtrend. Als je veel planten in de tuin hebt, dan komt het groen extra goed naar voren.

Metalen zoals aluminium en staal zorgen voor een industriële uitstraling. In combinatie met monochrome tinten (zwart, wit en grijs) maak je er een harmonieus geheel van.

Back 2 Nature: Natuurlijke materialen

Meubilair in natuurlijk materiaal is geschikt voor iedere tuin. Ze passen namelijk goed bij de planten en ze geven samen een harmonieus totaalbeeld.

Accessoires zoals kussens geven de finishing touch. Kies voor natuurtinten zoals beige, want deze combineren goed met rotan of bamboe. Wil je een contrast creëren? Kies dan juist voor felle kleuren. Geel of blauw laten zich bijvoorbeeld goed combineren met natuurtinten.

Meubels van macramé zie je ook veel terug in 2022. Deze hangstoelen van geknoopt materiaal in diverse kleuren geven iedere tuin een relaxt sfeertje. Heb je geen tuin, dan passen de macramé meubels ook prima op het balkon door hun lichte ontwerp.

Tijdloos en modern: Grijs polyrattan

Ook polyrattan is enorm populair in 2022. Dit materiaal is weerbestendig en erg robuust. Het overleeft zowel zonlicht als regenbuien en is daarnaast erg onderhoudsvriendelijk en licht in gewicht.

Qua kleur zit je in 2022 met grijs dus goed. Kies bijvoorbeeld grijs meubilair van polyrattan uit. Dit materiaal geeft een robuuste uitstraling en is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen. Denk maar bijvoorbeeld aan ligstoelen of een loungebank voor buiten. Ook zijn ze in diverse formaten verkrijgbaar. Voor het balkon kun je dus makkelijk een kleiner formaat uitkiezen.

Naast grijs zijn felle kleuren of juist pasteltinten ook populair in 2022. Metalen tuinmeubilair zie je tevens steeds vaker terug. Kortom, je kunt eigenlijk alle kanten op!

Kleur bekennen: Geel, rood en pastel

Meubelstukken komen in 2022 ook in felle kleuren. Vrolijke en opvallende kleuren zie je dus veel terug, naast de monochrome tinten die we de afgelopen jaren al veel hebben gezien. Deze vormen meteen een eyecather in de tuin of op het balkon.

Qua kleur kun je denken aan geel, maar pasteltinten of rood kunnen we ook zeker niet overslaan. Ligstoelen, tafels en banken mogen allemaal in een opvallend kleurtje. Mix en match ook kleuren door elkaar. Vind je het toch te spannend om een duur tuinmeubelstuk in een opvallende kleur te kopen? Probeer dan eerst accessoires zoals kussens of dekentjes in een fel kleurtje uit. Daarna kun je nog altijd een nieuw meubelstuk kopen.

It's all in the details: Individuele meubelstukken

Tuinen en balkons worden steeds meer als het verlengde van de woonkamer gezien. Dit is in 2022 ook niet anders. Zet daarom veel afzonderlijke meubelstukken zoals bijzettafels en hockers in de tuin, zoals je dat ook in de huiskamer zou doen. Zitkussens moeten het geheel echt afmaken. Deze trend is relatief nieuw, in tegenstelling tot de overige trends zoals rotan, metaal of kleur. Deze eerdergenoemde trends zijn namelijk al een paar jaar populair. Houd de aanbiedingen dus zeker in de gaten als je iedereen voor wilt zijn en boven de trend van individuele meubelstukken in de tuin wilt springen!