Deze opmerkelijke feitjes over de 'Tinder Swindler' haalden de documentaire niet

Deze dingen haalden de docu niet

tinder swindler

De hele wereld heeft het ineens over The Tinder Swindler, maar als jij nog geen tijd hebt gehad om de nieuwe Netflix-docu te bekijken omdat je nog niet bij bent met Prince Charming of Married At First Sight (prioriteiten amirite?), zetten we hier een aantal handige feitjes op een rijtje. Kan je toch meepraten op kantoor morgen.

1) Simon, de Tinder Swindler, Leviev, is al sinds 2011 een bekende fraudeur in Israel.

Hij is ook al een paar keer aangeklaagd, maar is toen niet op komen dagen in de rechtbank en in plaats daarvan naar Europa gevlucht. In 2019 is hij wederom gearresteerd en werd hij veroordeeld tot 15 maanden cel. Deze straf werd ingekort naar 5 maanden. Hij werd toen gezocht in Israel, Engeland, Denemarken, Duitsland, Zweden en Noorwegen.


2) Simon deed zich voor als zorgmedewerker, zodat hij al in December 2020 een Covid-vaccinatie kon krijgen

Hij kreeg de prik terwijl deze alleen bedoeld was voor zorgpersoneel.


3) De vader van Simon wordt verdacht van betrokkenheid bij de praktijken van zijn zoon

Simon's vader, Yohanan Hayut, heeft een hoge functie bij El Al Airlines en wordt ervan verdacht zijn zoon te hebben geholpen bij het stelen van geld. De vader ontkent deze geruchten echter zelf in alle toonaarden.


4) Simon Leviev is nog steeds actief op Instagram

In de documentaire was al te zien dat Simon nog steeds doorgaat met zijn luxe leventje en kort na de release van de documentaire liet Simon op Instagram weten dat hij binnenkort met zijn eigen deel van het verhaal komt. Na deze mededeling verdween hij even van de radar, maar niet veel later keerde hij terug met de mededeling dat hij gehackt zou zijn. Hieronder zou je het nieuwe account van Simon zien.

5) In November 2021 deed Simon zich voor als makelaar.

Hij gaf zelfs een interview over hoe hij succesvol was geworden in het vak. Hij loog over zijn leeftijd en claimde dat hij een 29-jarige miljonair was terwijl hij eigenlijk 31 was en verre van rijk.

6) Simon loog ook over een 'Netflix biopic' die in de maak zou zijn

In een ander interview loog Simon over een Netflix biopic die in de maak zou zijn. Alles om te bewijzen dat hij alles voor elkaar heeft.


7) Deze heb je vast al voorbij zien komen in het nieuws, maar Simon is eindelijk verbannen van Tinder

Toen de documentaire op 2 februari uitkwam, bleek dat Simon nog steeds actief was op Tinder. Inmiddels is hij door Tinder geblokkeerd en mag hij ook geen gebruik meer maken van de app onder alternatieve namen.


8) Simon vindt het niet kwalijk dat hij een andere naam heeft genomen

Simon Leviev, die eigenlijk Shimon Hayut heet, vindt het niet kwalijk dat hij anderen heeft doen geloven dat hij de zoon is van lev Leviev, een bekende zakenman uit Israel. Hij vindt dat hij het recht heeft om zichzelf voor te doen zoals hij zelf wil.


9) Er komt een Tinder Swindler podcast

De regisseur van de documentaire, Felicity Morris, heeft aangegeven dat ze werkt aan een podcast over de Tinder Swindler. Ze gaf aan dat er veel informatie niet in de docu terecht is gekomen en dit gaat ze allemaal delen in de podcast die vanaf 9 februari te beluisteren in.


Films & Series
  • Bored Panda
  • Netflix