Dit kosten de landhuizen uit Bridgerton in het echt

Bridgerton-landhuis kopen? Kan waarschijnlijk niet.

Bridgerton

Ben jij ook alweer helemaal verslaafd aan Bridgerton dankzij seizoen 2? Dan droom jij vast stiekem ook over promenading door je eigen glooiende tuinen en feestjes in je eigen balzaal. Ook is de vraag naar pofmouwen, korsetten en haarbanden sinds de release van het eerste seizoen wereldwijd enorm toegenomen sinds het eerste seizoen van de serie op Netflix is verschenen. Daar hoort natuurlijk een riant landhuis bij. Spaarplatform Raisin.nl zocht daarom uit wat alle prachtige huizen uit Bridgerton kosten.

1) Het landhuis van de Duke of Hastings

Netflix

Het landhuis van de Duke of Hastings heet eigenlijk Wilton Huis en ligt, geheel tegen de verwachting in, in het Engelse Wilton. Het landgoed van ruim 1440m2 is in handen van de familie Herbert en dient momenteel als het familiehuis van de 18e Earl of Pembroke. Ook leuk: in de zomermaanden is het huis met bijbehorend terrein vaak geopend voor bezoekers. Dus je kunt je helemaal onderdompelen in de Bridgerton-sfeer.

Het huis zou tegenwoordig ruim 118,5 miljoen waard zijn. Dat betekent dat je maandelijkse hypotheeklasten neerkomen op een kleine €437.871. Aii

2) Het huis van de Bridgertons

Netflix

Verliefd op het prachtige huis van de Bridgertons? Terecht. We hebben ook goed nieuws, want hij is zowaar betaalbaarder dan het huis van de Duke. Ranger's House is een Georgiaanse villa die grenst aan Greenwich Park in Londen. (Droomlocatie) Het is gebouwd in 1722 en hoewel het niet te koop staat, zou hij zo'n €71.081.504. Op een hypotheek ben je toch bijna de helft goedkoper uit dan bij het huis van de Duke. Je maandlasten liggen dan namelijk op €263.295.