Wonen als een Bridgerton: deze Nederlandse landhuizen staan nu op Funda

Wonen als een Bridgerton in ons eigen landje: het kan.

landhuis

Zou jij wel willen wonen als een Bridgerton, maar heb je geen zin om ervoor naar Engeland te verhuizen? In ons eigen landje staan natuurlijk ook prachtige landhuizen en sommige daarvan zijn zelfs te koop. Je moet er redelijk diep voor in de buidel tasten, maar goed, voor welk huis moet dat niet tegenwoordig? Spaarplatform Raisin.nl ging op zoek naar de mooiste, beschikbare, Bridgerton-landhuizen van Nederland. We zetten de allermooiste op een rijtje.

1) Stadsvilla in Den Haag

In Den Haag vindt je aan de Koninginnegracht een stadsvilla in Bridgertonstijl waar je kunt wonen als een koning(in) of nou ja duke of duchess, natuurlijk. Het huis omvat een oppervlakte van 587 m² en heeft 9 slaapkamers. Het Rijksmonument, dat in 1880 is gebouwd, is geheel in Bridgertonstijl gerestaureerd in 2008. Een landgoed om je huis a la de Bridgertons hoef je niet te verwachten in hartje Den Haag, maar de tuin die er wil is, leent zich prima voor een romantisch nachtelijk avontuurtje a la Kate & Anthony. Wat dit alles kost? € 2.950.000.

2) Wonen aan de Lek

Al iets royaler is het landgoed rondom deze vrijstaande villa in Krimpen aan de Lek. Het staat dan ook aan de Lek en is 578 m² groot. De achtertuin is al in Engelse stijl aangelegd en het huis is voorzien van een wijnkelder, een garage voor vier auto's, een badkamer met jacuzzi en allerlei klassieke details zoals verschillende glas-in-lood-ramen en een souterrain met uitzicht op de Lek. Je koopt 'm voor € 2.500.000.

3) Landhuis met oranjerie

Huis Rhienderstein, een landhuis met oranjerie in Brummen, is misschien wel het meest Bridgerton in dit rijtje. Niet zo gek ook dat 'ie al verkocht is. Voor een kleine 2 miljoen euro stond hij te koop. Rondom het huis vind je een parkachtige tuin met vijver, fontijnen en twee vorstelijke toegangspoorten. Het gehele huis is in Bridgerton-stijl ingericht en heeft overal waar je kijkt hele mooie sierlijsten en zelf het toilet is geheel in stijl ingericht. Het huis heeft zelfs een lift. Dat konden de Bridgertons dan weer niet zeggen.