Onderzoek toont aan: stellen die samen zuipen zijn het gelukkigst

Goede reden om vanavond een flesje open te trekken!

stellen samen zuipen

We hebben weer een mooi wetenschappelijk feitje voor jullie gevonden


Nee echt, dit onderzoek wil je kennen!

Uit onderzoek blijkt namelijk dat koppels die geregeld samen alcohol drinken gelukkiger zijn dan stellen die bier en wijn laten staan


Deze conclusie is in ieder geval getrokken door een aantal onderzoekers van de universiteit van Michigan. En dan geloven we natuurlijk maar wat graag. De conclusies zijn dan ook getrokken op basis van een onderzoek dat tien jaar (!) geduurd heeft. In al die jaren werden duizenden stellen gevolgd en regelmatig ondervraagd over hun drinkgewoontes. Ze moesten vragen beantwoorden over hoe vaak ze drinken en of ze dit als koppel doen of alleen.

Vooral wanneer slechts één van de twee drinkt, is dat slecht voor je rela: de drinker vindt het dan namelijk vaak vervelend dat de ander niet gezellig meedoet


Hierdoor staat diegene in veel gevallen minder gelukkig in de relatie. Wat ook opvallend is, is dat het drinken niet specifiek op het moment zelf voor extra geluk zorgt. Het gelukkig en de tevredenheid zit hem juist meer in hoe zij hun relatie in het algemeen beoordelen. Maar dat is juist nóg beter, toch?

Volgens wetenschappers wordt het geluksgevoel opgewekt door samen dingen te ondernemen in je vrije tijd en wat is er leuker dan 't samen op het zuipen zetten?


De wetenschappers hebben trouwens niet gekeken naar het effect van samen in een ruimte zitten als je met bonkende koppijn een kater zit uit te zweten. Dit zou je dus zelf moeten ondervinden. Maar als dat niet zo lekker blijkt te lopen trek je toch gewoon weer een wijntje open?

De Leven
  • The Holiday