7 Manieren waarop de nieuwe Samsung Galaxy S22 verschilt van z’n voorganger

Benieuwd hoe de Samsung Galaxy S22 verschilt van z’n voorganger, de Galaxy S21? Check het hieronder.

samsung galaxy s22

Onlangs bracht Samsung de nieuwste reeks Galaxy S-telefoons op de markt: de Samsung Galaxy S 22, de S22 Plus en de S22 Ultra. Benieuwd hoe de splinternieuwe telefoon verschilt van z’n voorganger, de Galaxy S21? We zetten een aantal belangrijke punten op een rijtje.

1) Kleiner scherm 

Hoewel je misschien het idee hebt dat telefoons over het algemeen juist steeds groter worden, is het scherm van de Samsung Galaxy S22 weer een stukje kleiner dan de voorgaande versie. Het scherm van de S22 omvat 6,2 inch met een beeldverhouding van 19,5:9 en de S21 had een scherm van 6,2 inch met een beeldverhouding van 20:9. Dit klinkt allemaal heel technisch, maar het betekent dus gewoon dat hij net ietsje korter is. Past ‘ie weer net een beetje beter in je broekzak.

2) Ultrascherpe foto’s

Weet je nog die tijd dat je naast een telefoon, een dikke digitale camera in je tas meezeulde? Dat is natuurlijk allang niet meer nodig. Ook de S22 is weer uitgerust met een prima camera. Net als de S21, is de nieuwe Galaxy voorzien van drie camera’s aan de achterzijde. Maar… nu komt het: de nieuwe camera heeft maar liefst 50 megapixel, terwijl de S21 een camera van 12 megapixel was. Ook is de software verder ontwikkeld waardoor je net wat meer mogelijkheden hebt dan bij de voorganger. De telelens is trouwens wel een stuk kleiner. De S21 had een telelens van 64 megapixel en bij de nieuwe telefoon is dat maar 10.

3) Batterij en opslagruimte 

Opvallend genoeg is de batterij van de nieuwe Galaxy S22 iets kleiner dan die van de S21. (Voor de liefhebber van specs en cijfers: het gaat om 3.700mAh tegenover 4.000 mAh.) Maar doordat het scherm nu iets kleiner is, is het verbruik ook ietsje lager. De batterij zou het bij normaal gebruik (dus niet 24/7 op TikTok) de hele dag vol moeten houden. Natuurlijk beschikt de S22 ook over de mogelijkheid om te snelladen of draadloos op te laden. Qua opslag is er tussen het nieuwe model en z’n voorganger niets veranderd: je kan kiezen tussen een opslagruimte van 128 of 256 GB.

4) Snellere chip 

Handig voor de mensen onder ons met minder geduld: De Samsung Galaxy S22 is voorzien van een Exynos 2200 chip. Dit zegt je misschien niets, maar dan is het voldoende om te weten dat het een chip is die is gemaakt met behulp van een nieuwe techniek die door Samsung zelf is ontwikkeld. Volgens Samsung is de chip krachtiger en sneller dan de chip in de Galaxy S21. Ook zou hij voor een sterkere batterij zorgen. Wat weer verklaart waarom de batterij in het nieuwe model iets kleiner is.

5) Langer nieuwe updates 

Waar de S21 drie jaar lang nieuwe Android-updates kreeg, zou de S22 een jaar langer voorzien moeten worden van nieuwe updates. Dat betekent dat de S22 vier grote Android-updates zou moeten krijgen. Beveiligingsupdates worden voor de S22 vijf jaar lang gemaakt. Ook dat is langer dan bij z’n voorganger. Bij levering draait het toestel op Android 12.

6) Kleuren 

Niet geheel onbelangrijk: de beschikbare kleuren. Ook deze zijn anders voor de nieuwe Samsung. Je kunt kiezen uit zwart, wit, groen en roze. Dat betekent dat het grijs en violet van de S21 verleden tijd zijn.

7) Duurzaamheid

Zelfs aan het klimaat is gedacht bij de ontwikkeling van de nieuwe Galaxy S22. Het plastic aan de achterkant van de toestellen is gemaakt van glas in plaats van plastic, zoals z’n voorganger. En het plastic dat wél in het toestel verwerkt zit is deels gemaakt uit visnetten die gedumpt zijn in de oceaan. Nice!

Tech
  • Unsplash