11 Reacties die je ervan overtuigen dat je vandaag nog Heartstopper moet kijken op Netflix

'Hi.'

heartstopper

Heartstopper is volgens een Netflix een 'serie over volwassen worden' waarin 'tieners Charlie en Nick ontdekken dat hun onwaarschijnlijk vriendschap misschien meer is terwijl ze worstelen met school en liefde', gebaseerd op de comics van Alice Oseman. Nou dat klopt allemaal, maar wat ze er niet bij vertelden is dat dit ook de meest aandoenlijke, schattige, lieve en hartbrekende serie ooit is, die je alle vertrouwen in de mensheid teruggeeft. We zetten een aantal fan-reacties op een rijtje om je ervan te overtuigen dat je ook moet kijken, als je dat niet al gedaan hebt. En als je het al wel gedaan hebt is dit je teken om het nog een keer te doen.

1) Rotten Tomatoes

Screenshot: Rotten Tomatoes

Ja hoor, je ziet het goed. Hearstopper heeft een 100% score op Rotten Tomatoes. En dat zie je niet zo vaak. Dit zegt al genoeg, maar we begrijpen dat je meer nodig hebt, dus dit is pas het begin.

2) Deze tweet

Acteur Kit Connor, die de rol van Nick speelt, is diep onder de indruk van een tweet van 'Ez', die aangeeft dat ze een fragment in de serie heeft gebruikt om uit de kast te komen. Nog steeds haalt hij dit moment aan in interviews als 'het beste moment uit zijn carrière.' En als je het fragment kent, snap je waarom het Ez de moed gaf om het haar familie te vertellen.

3) Heartstopper vs therapie

Denk je aan therapie? Probeer eerst Heartstopper.

4) vijf sterren

100%, vijf sterren, 10/10. Het is allemaal waar.

5) De Orlando Bloom/Keira Knightley bi-panic

Een iconisch moment in wording. Of nou ja, dat is het eigenlijk al.

6) Joe als Charlie

Waar Kit Connor onder andere al te zien was in de Elton John-film Rocketman, was het voor tegenspeler Joe Locke (Charlie) z'n allereerste rol. En daar zie je dus precies helemaal niks van. Sterker nog, daar kan je je niets bij voorstellen als je de serie kijkt.

7) Olivia Colman

Ja, dat zie je goed. Olivia Colman speelt een rol in Heartstopper, en niet zomaar één. 10 van de 10 keer dat je huilt om deze serie (en je gaat huilen om deze serie, maar vooral op een goede manier) heeft zij er iets mee te maken.

8) Nog even over Olivia Colman

En daar zijn wij niet alleen blij mee, maar ook de acteurs zelf. Dit moment wilde je niet missen. En de bio van Joe Locke op Instagram is dus nog leuker met context.

9) Droomcast

Niet alléén Charlie en Nick gaan je hart stelen. Ook Tara, Darcy, Tao, Elle en Isaac krijgen een speciaal plekje in je hoofd en hart.

10) En de echte hoofdpersoon: Nellie

En om je gerust te stellen gaan we geheel in de stijl van Ricky Gervais alvast een spoiler geven: Nellie gaat niet dood. Zo, dat is misschien wel het meest overtuigende punt tot nu toe.

11) Nooit genoeg

Echt hoor, terwijl je het kijkt ben je eigenlijk al een beetje sip omdat je weet dat er niet meer is. Maar geen nood: er komt waarschijnlijk wel een seizoen 2. Hoewel het door Netflix nog niet bevestigd is, heeft bedenker Alice Oseman er wel al op gehint. En omdat Alice Oseman degene is aan wie we deze serie te danken hebben, besluiten we voor het gemak om haar te geloven. En laat het alsjeblieft niet te lang duren. Want we hebben meer nodig. En nu snel kijken want binnenkort komt er een 'Wie ben jij van Heartstopper'-quiz en die wil je natuurlijk maken.