9 Snoepjes die je al jaren niet gezien hebt

Nostalgie

snoep

Vroeger was je zakgeld eigenlijk uitsluitend bedoeld voor snoep. Dat waren nog eens tijden. Maar je kocht toen heel veel snoepjes die je nu eigenlijk nooit meer tegenkomt. En je realiseert je niet dat je het mist tot je ze weer ziet. En dat gaan we voor je regelen.

1) Chocoladesigaretten

Dat jij als kind met een chocolade sigaret deed alsof je rookte vond vroeger niemand raar. Nu wel, daarom zijn ze omgedoopt tot chocolade sticks. Toch niet hetzelfde. En de poederige, niet chocoladesmaak van die dingen vergeet je echt nooit meer. Plus er was altijd dat kind die het ding met papier en al opat.

2) Ufo's

bol.com

De buitenkant was van eetbaar papier (wat sowieso heel vies was) en de binnenkant was gevuld met gekleurd suiker in poedervorm. Deze vond niemand echt heel lekker, maar toch at je ze regelmatig.

3) Rock fruit lolly's

bol.com

De naam zei je misschien niets, maar na het zien van de foto komen er ongetwijfeld herinneringen naar boven. Deze lolly's smaakten op de een of andere manier altijd alsof ze al een jaar achterin de voorraadkast van je oma lagen. En ze kwamen ook altijd intens plakkerig uit het plasticje.

4) Chocoladesticks van de Smurfen

spar.nl

Deze zijn als het goed is nog wel gewoon verkrijgbaar, maar de hype van vroeger lijkt wel echt voorbij. En dat is toch zonde, want deze waren zo fantastisch. Er zit namelijk knettersuiker in en dat is ongeveer de ultieme gelukservaring voor ieder kind.

5) Choco/vanille Chupa Chups

chupachups.com

Vroeger kon je deze los kopen bij ongeveer iedere supermarkt, boekhandel en snoepwinkel, maar tegenwoordig zie je ze eigenlijk nooit meer. Wat echt jammer is, want deze Chupa Chup is wel echt top tier.

6) Timon & Pumba-ijsjes met gummy insecten

Pinterest

Ja, dit is een ijsje, maar het is ook snoep. Want in dit ijsje zaten een soort insecten winegums verstopt.

7) Mars Delight

mars.com

Nog niet z├│ oud, maar misschien wel het meest gemiste snoepje ter wereld. De Mars Delight, een 'lichtere' versie van de bekende Mars werd in 2004 geintroduceerd, maar verdween een paar jaar later ineens weer zonder duidelijke reden uit de schappen. Mars krijgt nog regelmatig de vraag wanneer de snack terugkomt, maar ze geven al jaren het antwoord dat de reep 'under marketing review' is, wat dat ook maar mag betekenen.

8) Trekdrop

Trekdrop

In 2020 werd bekend dat Haribo stopt met de productie van trekdrop. En dat lijkt ons zo ongeveer de slechtste beslissing die het merk ooit gemaakt heeft.

9) Likschelpen

bol.com

Van die plastic schelpen die je uit moest likken, waardoor uiteindelijk alles onder je kwijl zat. En onder het stof, want je liet hem altijd even liggen.

Nostalgie
  • Het zoete Geschenck