8 Online spelletjes die je vroeger speelde op je mobiel

Wow, throwback naar betere tijden

temple run

Vroeger was je echt jaloers op die coole klasgenoot die als eerste een Nokia 3310 met Snake had. En toen jij er eindelijk eentje kreeg heb je dat spelletje natuurlijk tot in den treure gespeeld. Maar later waren er ineens allerlei andere fantastische spellen waar je ook geen genoeg van kon krijgen. We zetten er een aantal op een rijtje.

1) Candy Crush Saga

Oké, waarschijnlijk speelt je vader of je tante dit spelletje nog steeds ie-de-re dag. En oké, waar tante of vader staat bedoelen we jou. De kans is namelijk groot dat jij dit spelletje gewoon nog steeds doet. Candy Crush is dan ook een klassieker, een icoon uit onze generatie.


2) Coin Dozer

Op de kermis kon je jezelf er uren mee vermaken. Eindeloos muntjes in die flip-it machines gooien en buisjes vullen, om aan het einde van de week de grootste knuffel uit de hele kraam uit te zoeken. Dat waren nog eens tijden. Op je telefoon kon je geen knuffels winnen, maar dat mocht de pret niet drukken. Natuurlijk kan je coin dozer tegenwoordig nog steeds spelen in een online casino of op de kermis, dus ook als je het nog eens in het echt wilt doen kan dat gewoon.

3) Angry Birds

Wie heeft dit niet gespeeld op de middelbare school? Misschien had je er stiekem zelfs wel een agenda van, of een t-shirt, of een dekbedovertrek. Er was namelijk een periode dat er van alles wel een Angry Birds-variant bestond. Er is zelfs een film van gemaakt. Niet zo gek ook, want het spel kwam al in 2009 uit. Voel je je ook oud nu?


4) Temple Run

Als je last hebt van wagenziekte was dit spel niets voor jou. Je keek er zo geconcentreerd naar en het was zo verslavend dat je meestal pas te laat door had dat je evenwichtsorgaan er niet heel gelukkig van werd. Toch is van alle spellen in dit rijtje de kans dat je Temple Run hebt gespeeld misschien wel het grootst. Het spel was namelijk in 2013 al het snelst groeiende mobiele spelletje ter wereld.

5) Roblox

Roblox werd al gelanceerd in 2006, maar het werd pas in 2012 voor iOS en 2014 voor Android beschikbaar. Sindsdien is het succes van Roblox enorm gegroeid en niet zo gek ook, want je kan zo veel spelletjes spelen dat je er de rest van je leven zoet mee zou kunnen zijn.


6) Wordfeud

Deze valt eigenlijk een beetje in de categorie van Candy Crush, want de kans is vrij groot dat je, wanneer je je echt verveelt, weer een spelletje begint met je vader of oma. En anders kan je altijd nog een random tegenstander kiezen. Grote kans dat die binnen twee seconden een gesprek aanknoopt over iets dat niks met Wordfeud te maken heeft, maar dan heb je het in ieder geval weer een paar minuten leuk gehad.

7) Songpop

Wow, weet je nog? Deze was echt fantastisch voor mensen die zichzelf muziekkenners noemen. Je beluistert fragmenten en moet vervolgens zo snel mogelijk de juiste artiest kiezen. Een beetje wat Heardle nu doet, eigenlijk. Maar dan in app-vorm.


8) Pokémon Go

Ja, er is een groepje die hards die nog steeds dagelijks Pokémon Go speelt, maar er was een tijd dat jij ook al je vrije tijd in dit spel stopte. Ineens waren die 10.000 stappen per dag een makkie, want dan was er weer ergens een zeldzame Pokémon gespot die je nog moést hebben. Misschien weer eens downloaden, dat spel... Zou je stappenteller blij mee zijn.

Nostalgie
  • Temple Run