Nice: zo maak je zelf de fritessaus van McDonald's

Lekker dippen!
@media (max-width: 679px){#fig-62c582ba7dd20 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c582ba7dd20 img{#fig-62c582ba7dd20 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62c582ba7dd20 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c582ba7dd20 img{#fig-62c582ba7dd20 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c582ba7dd20 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c582ba7dd20 img{#fig-62c582ba7dd20 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c582ba7dd20 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c582ba7dd20 img{#fig-62c582ba7dd20 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}mcdonalds

McDonalds-patat* smaakt natuurlijk vooral zo lekker dankzij die iconische gele fritessaus


En inmiddels kan je het in de (Duitse) supermarkt in flessen halen

@media (max-width: 680px){#fig-62c582ba7e206 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c582ba7e206 img{#fig-62c582ba7e206 img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c582ba7e206 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c582ba7e206 img{#fig-62c582ba7e206 img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c582ba7e206 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c582ba7e206 img{#fig-62c582ba7e206 img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}
McDonalds

MAAR je kan het ook zelf maken en dat is natuurlijk veel leuker


De Mac doet zelf HEUL mysterieus over het recept, maar op internet zijn er gelukkig genoeg mensen die er in slagen om de saus precies na te maken


Dit heb je nodig:

- 1 zoete ui

- 200 milliliter neutrale olie (geen olijfolie)

- 1 ei

- 2 eetlepels dragonazijn of blanke azijn met 3 dragontakjes

- 2 eetlepels Franse mosterd

- 1 eetlepel ketchup

- half bosje dille

- 1 theelepel kurkuma

- 2 theelepels suiker

- zout en peper

En zo maak je 'm

- Snipper de ui en laat het in de olie, kurkuma en een klein beetje zout karamelliseren in een pan. Let op: de ui mag niet bruin worden.

- Verwijder de harde kant van de dille en knip de rest grof.

- Meng vervolgens alle ingrediënten, waaronder de suiker, tot een gladde saus.

- Voeg eventueel wat zout en peper toe om de fritessaus meer op smaak te brengen.

- Laat het een paar uur in de koelkast rusten.

- Serveer het met versgebakken frietjes.

*Ja-haa of friet. Maar we gaan deze discussie niet iedere keer aan. Bij ons op de Upcoming-redactie in Groningen eten we patat.