7 Antwoorden op vragen die jij waarschijnlijk ook hebt over je hond

Aha!

honden

1) Waarom gaapt mijn hond?

Honden gapen net als wij als ze moe zijn, maar het kan ook betekenen dat ze iets spannend vinden. Een hond gaapt dan om zichzelf te kalmeren. Let dus eens op in welke situaties je hond gaapt, dit kan je helpen zijn signalen beter te begrijpen.

2) Waarom leunt mijn hond tegen me aan?

Honden leunen tegen je aan als ze zich veilig bij je voelen. Ze kunnen dit dus ook doen in nieuwe situaties, waarin ze zich nog niet helemaal op hun gemak voelen. Als je hond tegen je aanleunt zoekt hij je aandacht en je bescherming. Lief!

3) Waarom staart mijn hond me aan?

Dit kan verschillende redenen hebben. Zo kan je hond je aankijken omdat hij graag wil spelen of omdat hij je in de gaten houdt en wil zijn waar jij ook bent. In veel gevallen heeft je hond iets van je nodig. Misschien moet hij zijn behoefte doen of heeft hij honger.

4) Waarom ligt mijn hond op mijn voeten?

Dit is heel schattig. Honden liggen namelijk graag op je voeten omdat ze daar gemakkelijk bij kunnen en zo hun geur op je kunnen achterlaten. Ze signaleren op deze manier dat jij deel uitmaakt van hun familie.

5) Waarom brengt mijn hond me cadeautjes?

Je kent het misschien wel van katten: ze komen aanzetten met dode vogels en half opgegeten muizen als cadeautje. Honden doen dit ook, maar zij pakken het wel iets minder luguber aan. Ze brengen geregeld een bal of een tak en dat is niet alleen omdat hij aandacht wil of wil spelen. Hij wil vooral laten zien hoe goed hij is: hoe snel hij kan rennen, hoe slim hij is in dingen vinden enzovoort.


6) Waarom sloopt mijn hond mijn meubels?

Honden zijn van nature geen slopers en ze gaan ook niet expres aan je bank of gordijnen knagen. Ze maken alleen iets kapot wanner ze bang of nerveus zijn. Daarom gebeurt dit ook sneller als je van huis bent. Je hond mist je en kan zichzelf niet geruststellen totdat je terug bent.


7) Waarom klinkt mijn hond in mijn bed?

Als een hond de kans krijgt, zal hij al snel terug blijven komen naar je bed. Dat heeft meerdere redenen, maar de voornaamste is dat honden goed door hebben dat het bed het 'nest' van het huis is. Oftewel: het veiligste plekje. Probeer hem nu nog maar eens te weren.

Superlief
  • Unsplash