Nooit te vroeg om te plannen: 5 Kerstmarkten in Nederland die je niet wilt missen

Nee, het is nooit te vroeg om kerstactiviteiten te plannen.

kerstmarkt bourtange

Het is nog maar een paar jaar geleden dat we helemaal geen kerstmarkten konden plannen in verband met de ✨harde lockdown✨ waarin we destijds leefden. Maar dat ligt natuurlijk allang achter ons en sindsdien maken we er een sport van om alle kerstactiviteiten ooit bij te wonen in december. Des te meer reden dus om alvast aan het plannen te gaan.

We helpen je een handje op weg met een lijstje van 6 kerstmarkten die je (als het aan de beoordelingen ligt) sowieso niet mag missen. In willekeurige volgorde, dat dan weer wel.


1) Dickens by Night - Drunen

Dit jaar vindt voor de zevende keer het evenement 'Dickens by Night' plaats in Drunen. Dat betekent dat de hele markt in de sfeer van het Dickens zal worden gestoken. Princelet Street in Londen in het Victoriaanse tijdperk, inclusief verlichte gevels, vuur, oude lantaarns en authentieke eet- en drankstalletjes in winterse sferen. Denk varkens aan het spit, glühwein, marshmallows en knapperend hout. Natuurlijk zijn er ook allerlei kramen te vinden waar je lekker je geld kan uitgeven. En daar heb je extra van, want de toegang is gratis.

Waar? Drunen

Wanneer? Zondag 17 december van 17:00 tot 22:00

Kramen: 65

Toegang: gratis

2) Country & Christmas Fair - Zeist

Jaar in jaar uit vond je in het centrale Utrecht de Country & Christmas Fair. Dit jaar hebben ze een volledig nieuw locatie: slot Zeist. Dus dat is al een sprookje op zich. De Country & Christmas Fair is naar eigen zeggen de 'grootste, mooiste en meest gevarieerde kerstfair van de Benelux'. Dat wil je natuurlijk zelf ontdekken.

Waar? Zeist

Wanneer? 21 t/m 26 november van 10:00 - 22:00

Kramen: 240

Toegang: €15,50 (een avondticket kost €11,00 en parkeerkaart is los verkrijgbaar)

3) Kerstmarkt Gemeentegrot - Valkenburg

In Valkenburg vind je Europa's grootste ondergrondse kerstmarkt in de Gemeentegrot. De locatie geeft de markt gelijk een sprookjesachtige sfeer mee en bij de vele kramen kan je de leukste kerst- en cadeauartikelen kopen. Natuurlijk is er ook genoeg te eten en te drinken. De markt heeft meerdere awards gekregen, dus je verwachting mag hoog zijn.

Waar? Valkenburg

Wanneer? 17 november t/m 30 december van 11:00 tot 19:00, in het weekend vanaf 10:00

Kramen: onbekend

Toegang: vanaf €9,-

4) Royal Christmas Fair - Den Haag

Deze markt noemt zichzelf de 'grootste meerdaagse markt van Nederland'. Je kan hier 'ouderwets kerstshoppen en genieten van de ultieme kerstsfeer'. De markt vindt plaats aan het Lange Voorhout in Den Haag, die voor de gelegenheid is aangekleed met meer dan 100 kersthuisjes en duizenden lampjes.

Waar? Den Haag

Wanneer? 7 t/m 23 december van 12:00 - 21:00

Kramen: 110

Toegang: gratis


5) Kerstmarkt Vesting - Bourtange

Een kerstmarkt op een locatie die iedere dag van het jaar al een beetje kerst ademt: de vestingstad Bourtange. Op het centrale marktplein vind je een grote kerstboom met daaromheen allerlei kraampjes voor zowel kerstlekkernijen als (handgemaakte) kerstaccessoires en cadeautjes.

Waar: Bourtange

Wanneer? zaterdag 2, 9, 16 en zondag 3, 10 en 17 december

Kramen: ongeveer 100

Toegang: €4, gratis parkeren

6) Kerstmarkt Haarlem

De kerstmarkt in Haarlem bestaat al 25 jaar en noemt zichzelf een van de gezelligste en grootste van de Benelux. De kerstmarkt is opgesteld rondom de Grote Markt en overal klinken bekende kerstliedjes. Ook is er een live Dickens orkest om het beeld compleet te maken. Daarnaast treden er door de hele binnenstad koren op die kerstliedjes ten gehore brengen.

Waar: Grote Markt, Haarlem

Wanneer? vrijdag 8 t/m zondag 10 december

Kramen: 350

Toegang: gratis

Nostalgie
  • <a href="https://www.bourtange.nl/evenementen/6305" target="_blank" rel="nofollow">Bourtange.nl</a>