Potterheads opgelet: in deze Nederlandse steden vind je toffe Harry Potter-escape rooms

Tover jij jezelf een weg naar buiten?

harry potter

Ben jij als groot Harry Potter-fan dol op puzzelen en een beetje mysterie? Dan vind je escape rooms waarschijnlijk ook tof. In twee Nederlandse steden kan je tegenwoordig heuse Harry Potter escape rooms bezoeken. Je krijgt gelijk het gevoel dat je in de film rondloopt als een echte Ron, Hermelien of Harry.

The Wizard School in Alkmaar

The Wizard School in Alkmaar is ontwikkeld voor 2 tot 8 spelers en voornamelijk bedoeld voor volwassenen, maar wel aanpasbaar voor kinderen. In de kamer ga je op zoek naar foto's van het schooljaarboek, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je zal er een behoorlijk stukje denkwerk en tovenarij voor nodig hebben. De escape room is te boeken vanaf 80 euro.

Ook in Amersfoort vind je een Wizard School-escape room

Het concept van deze escape is hetzelfde als die in Alkmaar. Je gaat op zoek naar de foto's uit het jaarboek van de school. De kamer is te boeken voor 3 tot 8 personen en geschikt voor zowel kinderen als volwassen. De website omschrijft de escape room als 'spannend, maar niet té en perfect aan te passen op het niveau van de spelers.' De escape room kost 18 euro per speler en je hebt een uur om het mysterie op te lossen.

De Leven
  • Harry Potter