Tips om jouw tuin ‘Kerstmis ready’ te maken

Halloween is voorbij: het is nu echt tijd voor kerst!

kerstmis

Fijne Halloween gehad? Dan is het nu tijd om de pompoenen en doodshoofden weer terug in de doos te stoppen, want jouw huis moet nu snel omgetoverd worden tot het huis van de kerstman. Maar jouw tuin kan natuurlijk ook wat decoratie gebruiken. Lees daarom gauw verder voor wat tips.

Verlichting

De dagen worden donkerder, kouder en hopelijk valt er dit jaar nog wat sneeuw om de volledige kerst ervaring te hebben. Bij al die gezelligheid hoort natuurlijk wel wat verlichting. Je hoeft daarvoor niet gelijk een lichtgevende kerstpop te kopen. Je kunt bijvoorbeeld al heel erg veel sfeer creëren met jouw tuinhek. Koop bijvoorbeeld een lichtgordijn, waarbij het licht in ‘slierten’ tegen het tuinhek aan ligt. Als je tussen al het groen van jouw tuin een pad hebt waar je op kunt lopen, is het leuk om langs het pad een aantal lichtspotjes te plaatsen. Let er wel op dat jouw lichtjes niet te veel overlast veroorzaken. Het ziet er prachtig uit, maar het kan best vervelend zijn voor de buren als het licht erg fel is, zeker tijdens de nachturen. En let tot slot ook een beetje op de energierekening.

De boom

Op de site van VidaXL vind je nog veel meer tips om van jouw tuin een perfecte landingsplaats voor de kerstman en zijn arrenslee te maken. Kerstmis is geen Kerstmis zonder een prachtige boom in huis, maar waarom niet nog een extra versierde boom in de tuin? Als je een echte dennenboom of een andere boom in de tuin hebt staan, kun je deze gemakkelijk versieren met slingers, ballen en verlichting.

Maar let wel: als er een vogelnestje in de boom ligt, kan de versiering vervelend zijn voor de vogels. Wat een leuk alternatief is, is het aanschaffen van voederbollen. Deze bollen zijn gemaakt van een stevig materiaal waar een gat in zit. Hier kun je wat lekkers instoppen voor de bewoners van jouw boom. Zo geef jij hen een kerstcadeautje en heb je alsnog wat versiering in de boom zonder daarbij de vogels tot last te zijn. Als je geen echte boom hebt staan in jouw tuin, is dat geen probleem. Er zijn namelijk een hoop LED kerstbomen op de markt die jouw tuin doen stralen en erg gemakkelijk te installeren zijn. Alleen maar meer reden om het te doen, toch?

De Leven
  • Unsplash