14 Zondes in de keuken waar deze mensen zich zonder schaamte schuldig aan maken

'Ik weet dat het een zonde is in Italië, maar ik vind pasta zo lekkerder.'

keuken zondes

1) Uien snijden

Ik snijd mijn uien bewust niet even groot, want ik vind het lekker dat sommige uien donkerbruin worden, terwijl andere goudkleurig blijven.

2) Niet regelmatig kruiden vervangen

'Ik ververs de kruiden in mijn kruidenrek nauwelijks. Sommige zitten er al jaren in. Waarschijnlijk hebben sommige kruiden daardoor nog nauwelijks smaak, mar dat heb ik liever dan dat ik ze geregeld moet vervangen. Dat is niet betaalbaar.'

3) Risotto

'Ik roer alleen af en toe in mijn risotto. Zeker niet regelmatig. En al helemaal niet constant.'


4) Ongeduldig

'Als ik ongeduldig ben, wat meestal het geval is, doe ik absurd veel groente in de pan. Ik accepteer dan gewoon dat de helft geen enkele kans heeft om bruin te worden.'

5) Mayonnaise pasta

'Ik heb weleens mayonnaise gebruikt om pastadeeg te maken omdat ik geen ei meer had. Achteraf gezien is het echt heel goed gelukt.'


6) Tomaten

'Ik gebruik nooit verse tomaten, ook niet als het recept er specifiek om vraagt. Ik gebruik alleen maar tomaten in blik. Ik heb gewoon geen zin om al die moeite te doen. Het snijden van verse tomaten geeft zo veel rommel.'

7) Geraspte kaas op alles

Ik koop geraspte kaas voor bijna iedere maaltijd. Burritos, eieren, taco's, pasta's... Het schoonmaken van de kaasrasp is echt niet zo veel moeite, maar ik ben er te lui voor.'

8) Oven voorverwarmen

'Meestal verwarm ik de oven niet voor. Ik stop mijn eten er gewoon in terwijl de oven nog koud is en voeg tien minuten toe aan de voorgeschreven tijd dat het gerecht in de oven moet staan.'


9) Pasta

'Ik kook mijn pasta te lang. Ja, al dente liefhebbers, ik weet dat het een Italiaanse zonde is. Ik vind mijn pasta gewoon lekkerder op deze manier.'

10) Kruidenpasta's

'Ik gebruik veel vaker een basilicum, knoflook of gember-pasta uit een tube dan dat ik de verse kruiden gebruik. Ik gebruik alleen verse kruiden als ik echt veel tijd heb.'

11) Saus-sin

'Ik koop altijd ingeblikte pastasausen en gooi er dan vers vlees en verse groenten door. Ik maak echt nooit een saus met de hand.'

12) Uien

'Als een recept vraagt om een specifieke ui, doe ik daar nooit iets mee. Ik gebruik gewoon het soort uit dat ik op dat moment in huis heb.'

13) Spaghetti breken

'Ik breek spaghetti voordat ik het in de pan doe. Op mijn bord snijd ik het nog veel kleiner voordat ik het eet.'

14) Knoflook

Ik gebruik knoflook in m'n carbonara. Het maakt me niet uit wat Italianen zeggen. Ik vind het daardoor zo veel lekkerder.

De Leven
  • Unsplash