Keukentrends van dit seizoen: stijlvolle inspiratie voor je nieuwe keuken

Op zoek naar een nieuwe keuken? Dit zijn de trends.

keuken

Het kiezen van een nieuwe keuken is natuurlijk heel erg leuk, maar het kan ook nogal wat keuzestress opleveren. Je kiest immers een keuken die hopelijk tientallen jaren meegaat, je wilt dus een weloverwogen keuze maken zodat je al die jaren kan genieten van je nieuwe keuken. Je wilt een stijlvolle en trendy keuken, die ook tijdloos is. Aan de hand van deze blog leer je alles over de laatste keukentrends, zodat jij de perfecte keuken kan kiezen. 

Houd het simpel met minimalisme  

Minimalisme is een trend die hier is om te blijven. Een minimalistische keuken kenmerkt zich door strakke lijnen, een eenvoudig kleurenpalet en een kalme, opgeruimde uitstraling. Een groot voordeel van minimalisme is het tijdloze aspect van een minimalistische keuken. Een handige tip: met de showroomkeukens van Mandemakers, krijg je een kwalitatieve keuken voor een zachte prijs. Deze keukens zijn tentoongesteld in de showroom en worden daarom voor een lagere prijs verkocht. 

Het multifunctionele kookeiland 

Deze trend is niet per se nieuw, maar ook deze zal voorlopig niet verdwijnen. Een kookeiland toevoegen aan je keuken geeft je keuken een fijne flow en biedt veel extra ruimte. Het mooie aan een kookeiland is dat het niet alleen gebruikt kan worden om te koken. Je kan het gebruiken om te werken of de afwas te doen. Daarnaast heb je bij een kookeiland ook nog de mogelijkheid om extra kastruimte toe te voegen, iets dat je nooit genoeg kan hebben in de keuken. Kortom, een kookeiland is een echte toevoeging aan je keuken.

Zelf je droomkeuken samenstellen 

Een opkomende trend is het zelf samenstellen van keukens. Mensen willen een keuken volledig naar eigen smaak ontwerpen. Dit vergt even wat extra tijd, maar maakt ook dat je een geheel unieke keuken hebt die totaal is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Bij Mandemakers bijvoorbeeld kun je makkelijk een keuken ontwerpen met hun eigen 3D tool. Je begint met het doorgeven van de vorm en afmetingen van je eigen keuken. Vervolgens kies je voor de stijl en de onderdelen die jij wil toevoegen aan je droomkeuken. Uiteindelijk kun je het totaalplaatje zien van de keuken die je helemaal zelf hebt ontworpen. Hoe gaaf is dat? 

Opgeruimd staat netjes 

Gesloten keukenkasten maken een terugkeer in 2023. Dichte keukenkasten zorgen voor een opgeruimde uitstraling in je keuken. Het behouden van een opgeruimde keuken is en blijft altijd een uitdaging. Door gebruik te maken van dichte keukenkastjes zorg je voor rust en kalmte in de keuken. Het is wel leuk om deze kasten te combineren met een open plank of kleine vitrinekast voor de eyecatchers van de keuken. Hier kun je dan je mooiste items tentoonstellen en delen met je gasten. Zo heb je het beste van beide: opgeruimd, maar toch feestelijk. 

Van koper terug naar zilver  

De afgelopen jaren hadden koperen en gouden elementen in de keuken de voorkeur, denk bijvoorbeeld aan kranen, grepen of andere accessoires. In 2023 maakt zilver echter een terugkeer, er komen weer meer RVS en chromen details terug in de keuken. En dit is niet zonder reden. Zowel koper of goud als zilver zijn prachtig in een keuken, maar zilverkleur heeft iets tijdloos. Je ziet het niet enkel meer in kranen en grepen, maar ook in de keukenkastjes en het werkblad. Chroom en RVS zullen niet snel uit de mode raken en zorgen voor een klassieke en luxueuze sfeer. 

Je eigen twist  

Het volgen van de laatste trends is natuurlijk heel erg leuk en vaak zijn deze trends ook gewoonweg prachtig. Het zijn immers niet zomaar trends, maar het belangrijkste is dat jij het mooi vindt. Maak het je eigen, combineer elementen die jij mooi vindt uit verschillende trends of sla compleet een andere weg in. De opties zijn eindeloos! Hoe ziet jouw droomkeuken eruit? 

De Leven
  • Unsplash