Science says: Door ieder patatje dat je eet leef je 1,5 minuut langer

Ja het geldt ook voor friet.

patat

We hebben al eerder geschreven over het feit dat ieder broodje knakworst dat je eet je 35 minuten van je leven kost


En dat is natuurlijk nieuws dat je liever niet had gehoord, maar dat gaan we nu helemaal goedmaken


Experts van de Universiteit van Michigan hebben namelijk ook uitgezocht wat de gezondheidslast van andere voedingsmiddelen is, waaronder ook patat


Ze hebben hierbij gekeken naar de ecologische voetafdruk en de voedingswaarden van verschillende gerechten


Daarbij is onder andere gebleken dat iedere punt pizza die je eet, ongeveer tien minuten van je levenslengte afhaalt (vergeet dit maar snel)


Maar ook dat ieder patatje dat je eet zo'n 1,5 minuut aan je leven toevoegt


Zou dus zomaar kunnen dat jij al het eeuwige leven hebt

De uitkomsten zijn gepubliceerd in de studie 'Nature Food' en zijn gebaseerd op de gezonde levensverwachting van de mens, oftewel de tijd die een mens krijgt zonder ziekte met een goede levenskwaliteit. Ze hebben de directe invloed van verschillende voedingsmiddelen en dranken bekeken in 6.000 verschillende gevallen. Het onderzoek is uitgevoerd om mensen bewust te maken van het belang van verandering om zowel de levenskwaliteit van mensen als het milieu te verbeteren.

Waarschijnlijk komt de positieve impact van patat omdat is gekeken naar de levenscyclus van producten. Hierbij werd rekening gehouden met de manier waarop een product is geproduceerd, geoogst, verwerkt, gegeten en hoe het wordt weggegooid. Ook het aantal calorieën en de voedingswaarden van een product zijn meegenomen. Op basis van dit onderzoek heb je dus geen reden om je schuldig te voelen als je weer eens een patatje bestelt.

Upcomnomnom
  • Unsplash