Versla eindelijk die puistjes: 5 tips voor een zuivere huid

Zie jij door de skincare-bomen het bos niet meer? We helpen je op weg.

nivea

Er zijn een hele hoop dingen waarvan we hoopten er na onze tienertijd niet meer mee te hoeven dealen, maar puistjes staat absoluut op een. Helaas hebben we via de harde weg moeten leren dat je ook als volwassene nog weleens te maken kunt krijgen met oneffenheden zoals mee-eters, verstopte poriën en toch weer die puistjes. Helemaal niet erg en hartstikke menselijk, maar toch wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Alleen waar moet je dan beginnen?

We zetten een aantal handige tips op een rijtje. We bereiden je alvast voor: je weet straks meer over belangrijke fruitzuren zoals AHA, BHA en niacinamide dan voordat je het artikel las. En dat komt goed uit, want precies die dingen zijn essentieel voor een gezonde huid.

1) Poets je snoet

Dit klinkt misschien als iets wat je oma vroeger zei, maar het is hartstikke belangrijk om je huid goed te wassen. Je huid komt de hele dag in aanraking met allerlei verschillende stoffen die je poriën kunnen verstoppen en die wil je natuurlijk niet meenemen naar bed. De eerste stap van je routine in de ochtend en avond is dan ook het wassen met een reinigingsgel zoals de NIVEA DERMA Skin Clear Reinigingsgel met salicylzuur en niacinamide (een in water oplosbaar afgeleide van vitamine B3). De gel zorgt voor een intense reiniging, verwijdert overtollig talg en voorkomt het ontstaan van nieuwe onzuiverheden.

2) Routine, routine, routine

Je hebt niets aan een kast vol skincare als je er vervolgens niets mee doet. Uit tijdgebrek of omdat je nog steeds niet helemaal weet waar je moet beginnen. Toch is het voor je huid het beste om er wel een gewoonte van te maken alle stappen van je skincare routine te blijven volhouden. Vind een routine die bij je past en maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk. Zorg er in ieder geval voor dat je een exfoliant toevoegt aan je skincare avondroutine. Bijvoorbeeld de NIVEA DERMA Skin Clear Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant. Dit is een product uit de nieuwe unisex DERMA Skin Clear-lijn van NIVEA. Het bevat een klinisch geteste formule met 8% exfoliërende zuren (AHA en BHA). De exfoliant verwijdert in combinatie met niacinamide de dode huidcellen en zorgt binnen zeven dagen voor een zichtbaar zuiverdere huid*.

beeld: NIVEA

3) Wees voorzichtig met je huid 

Je huid heeft liefde nodig, dus wees je er voorzichtig mee. Hard boenen en heet water zijn no-go’s. Dit zorgt er enkel voor dat je poriën vergroot worden en je huid uitdroogt. Het heeft dus eigenlijk het tegenovergestelde effect van wat je hoopt te bereiken. Een scrub, zoals de NIVEA DERMA Skin Clear Scrub, maakt de poriën vrij en vermindert mee-eters. Deze scrub bevat melkzuur en niacinamide, waardoor je op zachte wijze je poriën verfijnt en ontstopt zonder de huid uit te drogen. Hard boenen is dan nergens voor nodig, naspoelen met lauw water wel. Gebruik de scrub maximaal twee tot drie keer per week voor het beste resultaat.

beeld: NIVEA

4) Blijf drinken

Water dan, hè? Je huid bestaat immers voor 70% uit water, dus genoeg drinken is essentieel. Probeer twee liter water per dag te drinken voor een stralende huid en minder kans op rimpels en oneffenheden. Daarnaast heeft water ook allerlei andere voordelen voor je lichaam. Het helpt je concentreren en voorkomt vermoeidheid.

5) Zorg voor de juiste combinatie 

Het vinden van de juiste combinaties klinkt lastig, maar er zijn ingrediënten die alleen maar krachtiger worden als je ze combineert. AHA’s en BHA’s gaan goed samen met niacinamide. De drie nieuwe producten uit de NIVEA DERMA Skin Clear-lijn bevatten deze ingrediënten en vormen daardoor een goede basis voor je skincare routine. Het is daarnaast ook belangrijk dat je het gebruik van AHA’s en BHA’s in combinatie met vitamine C beter kan vermijden, omdat dit voor irritaties kan zorgen. Ook is het belangrijk om SPF te smeren als je aan de slag gaat met fruitzuren zoals AHA’s en BHA’s omdat de huid gevoeliger wordt van exfoliëren. Kortom: ontdek wat werkt voor jouw huid en houd áltijd rekening met de combinaties die je maakt. Het gebruiken van producten uit dezelfde lijn kan je daarbij helpen. Succes!

*Consumententest van Dagelijkse Verzorgende Nacht Exfoliant, 97 vrijwilligers, na 7 dagen dagelijks gebruik.