7 Redenen waarom je vaker alleen uiteten moet gaan

Zo lekker rustig

uiteten

1) Horeca-personeel vindt het helemaal niet gek

In een Nederlandse Reddit-thread stelt iemand de vraag hoe je gemakkelijker de stap kan zetten om in je eentje uit eten te gaan. Hierin reageren meerdere horecamedewerkers allemaal op dezelfde manier: niemand vindt het iets bijzonders en er wordt niet op je gelet. Iemand schrijft: 'De meeste mensen die alleen uiteten gaan zitten er gehoorlijk ontspannen bij.' En dat brengt ons ook meteen op het volgende punt.

2) Je hoeft je voor niemand te haasten

Je kan net zo lang blijven zitten als je zelf wil. Niets zo vervelend als in een restaurant zitten met iemand die op tijd staat. Voorgerecht skippen? Waarom zou je. Geen tijd voor een toetje? Onzin. Je bent uit met jezelf en hebt dus alleen jezelf om rekening mee te houden. Dat is toch top.

3) Wie weet wek je de indruk dat je een culinair recensent bent

En gaat het personeel dus extra hun best voor je doen. Sowieso top, natuurlijk.

4) Je kan een boek lezen aan tafel

Of een serie kijken of wat dan ook en je eten en drinken wordt gewoon gebracht. Dat ga je natuurlijk niet doen als je met gezelschap in een restaurant zit, maar in je eentje kan het gewoon.

5) Geen geforceerde gesprekken

Behalve met het personeel dan.

6) Ongestoord meegenieten van gesprekken van anderen

Ongestoord meegenieten van gesprekken om je heen, zonder dat er iemand bij je aan tafel zit die ook graag aandacht wil. Perfect om je nieuwsgierigheid te voeden, want in restaurants kunnen hele bijzondere gesprekken gevoerd worden.

7) Je verdient het!

Soms zou je heel graag uiteten willen, maar kan je om wat voor reden dan ook niemand vinden die met je mee wil/kan. Dat is natuurlijk eigenlijk helemaal geen reden om thuis te blijven. Je kan prima in je eentje gaan en we willen je dan ook zeker aanraden om dat de volgende keer te doen. Toch spannend? Probeer dan eens te gaan lunchen of ga naar een bistro of andere laagdrempelige eetgelegenheid. Als je het eenmaal hebt gedaan zul je zien dat het hartstikke leuk is.

De Leven
  • Friends