De keukentrends van dit jaar; wat zijn de nieuwste ontwikkelingen?

Welke trends kan je dit jaar verwachten op het gebied van keukens? Wij zochten het uit

keukens

Op het gebied van keukens zijn er altijd wel een aantal trends die komen en gaan. Op het moment dat je jouw keuken een grondige make-over gaat geven, wil je maar al te graag weten wat deze trends zijn en welke trends komende jaren natuurlijk blijven. Zoek daarvoor niet meer verder. In dit artikel hebben we de belangrijkste keukentrends en ontwikkelingen van dit jaar voor je op een rijtje gezet.

Aanrechtbladen van natuurlijke materialen zijn populairder dan ooit 

Heb je een keuze gemaakt voor de kleur van de kastjes en of je gaat voor een greeploze keuken of een keuken met greepjes? Dan is het ook de hoogste tijd om een keer goed naar het type aanrechtblad te kijken tijdens een keuken ontwerpen online. Dit moet namelijk perfect in balans zijn met de kleur en de stijl van de kastjes van de keuken. Aanrechtbladen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen lenen zich erg goed met vrijwel ieder type kastje. Denk daarbij aan een blad van marmer of een mooi natuurstenen blad. Hier is ook op het gebied van de kleur enorm veel in mogelijk.

Tegels in opvallende en contrasterende kleuren en prints 

De ultieme finishing touch? Het uitzoeken van de juiste soort tegels voor de showroomkeukens van KeukenConcurrent. Laten we meteen met de deur in huis vallen, hier is ook enorm veel in mogelijk. Van een tegel in een visgraatpatroon tot aan een opvallende grote tegel van marmer en van een klassieke grijze tegel tot aan trendy en kleine gouden tegeltjes. De keuze is eigenlijk eindeloos. Doe daarom van tevoren de nodige dosis keuken inspiratie op het internet op of breng een bezoek aan een fysieke keukenwinkel. Een specialist weet namelijk als geen ander wat alle opties zijn voor de keuken bij jou in huis. Dit maakt het uitzoeken van de keuken van je dromen net even wat makkelijker.

Neutrale kleuren voor een sereen totaalplaatje 

Opvallend aan de trends op het gebied van keukens, is het rustige kleurgebruik. Je kunt daarbij denken aan keuken in het wit of in pastelkleuren. Dit kan haarfijn worden geïntegreerd binnen bijvoorbeeld de Japanse woonstijl, een klassieke woonstijl of Scandinavische woonstijl. En de kastjes? Die zijn vaak greeploos of hebben een heel subtiel en dun handvat. Deze keukentrend is ook bijzonder goed geschikt voor kleinere woningen. Het lichte kleurgebruik laat de ruimte namelijk ook nog eens optisch groter lijken.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner