7 Redenen waarom we meer krentenbollen met kaas willen zien tijdens de lunch

Krentenbollen met kaas verdienen meer respect

krentenbol

Tegenwoordig zien we aan de lunchtafel allerlei taferelen: kliekjes van de avond ervoor, allerlei wilde salades en verse sushi of kwark met fruit. Af en toe komt er een boterham met pindakaas of een ouderwets broodje kaas voorbij, maar de krentenbol met kaas lijkt uit het straatbeeld verdwenen. Eerlijk is eerlijk, er is ook weinig hips aan, maar toch willen wij weer meer krentenbollen met kaas zien tijdens de lunch. Want dat is super lekker.

1) Perfecte combi van zoet en hartig

Eigenlijk is de krentenbol met kaas de karamel-zeezout trend van vroeger. Het is de perfecte combinatie van zoet en hartig.

2) Gezelliger dan een boterham

Een blik op de krentenbol vertelt dat het een veel gezelligere lunch-optie is dan een doodnormale boterham. De krenten en rozijnen zijn eigenlijk de confetti op je lunch. Een groot feest.

3) Het is een geschikte optie voor het hele jaar

Een krentenbol met kaas kan altijd: in de zomer, de winter, de ochtend, de middag en ja hoor, zelfs de avond. Een krentenbol met kaas stelt nooit teleur.

4) Het is retro

Iedereen heeft toch wel een nostalgische herinnering aan een krentenbol met kaas? Lekker in de dierentuin op een muurtje een klef broodje met zwetende kaas wegwerken met je zandhandjes omdat je moeder je net uit de speeltuin heeft geplukt. En dat gevoel kan je gewoon iedere dag ervaren. Wel eerst even je handen wassen nu.

5) Het is betaalbaar

En dat is heel wat waard in deze tijd (letterlijk, idd). Oké, de krentenbol dan. De kaas is duur, maar dat gooien we dan maar op treat yourself. En er is natuurlijk geen betere manier om dat te doen dan met kaas.

6) Het kan ook als tosti

Je had hier misschien nog nooit aan gedacht, maar leg eens een krentenbol met kaas onder de grill en zie wat er gebeurt. Je zult positief verrast zijn.

7) Het is creatief

En je kan er trendsetter mee worden, want als je het nu meeneemt naar kantoor of naar school, ben je zeer waarschijnlijk de enige met die lunch. Dus dit is je kans om een creatieveling te zijn. Er is maar zo veel ruimte op de wereld voor mensen die havermout eten, maar krentenbollen met kaas kunnen er wat ons betreft niet genoeg zijn. PLUS blijkbaar zijn heel veel mensen niet bekend met deze combinatie, dus het maakt je een echte autonoom.

De Leven
  • iStock