5 Herkenbare scenario's voor iedereen die geen kaas lust

Ja, je weet het: je bent echt een geval apart

kaas

Ontzettend veel mensen zijn er dol op: kaas. Toch loopt niet iedereen warm voor een stukje oude kaas. Sterker nog: er zijn ook genoeg mensen die echt geen kaas lusten; iets wat kaasliefhebbers echt niet begrijpen. Dit zijn dan ook zes scenario's die iedereen die niet van kaas houdt, maar al te goed herkent.

1) Iedereen gaat er altijd maar vanuit dat je kaas eet

Je doet hartstikke je best om mensen van tevoren in te lichten over je afschuw voor kaas, maar op een onbewaakt moment kan het maar zo dat iemand al kaas over je pasta heeft geraspt. Erg royaal uiteraard. Men gaat er nou eenmaal vanuit dat je kaas lust. Vervolgens zit jij de boel eraf te schrapen – voor zover dat tenminste lukt.

via GIPHY

2) Overal – echt óveral – zit kaas in

Oké, toegegeven: het is een tikkeltje overdreven om te stellen dat in alles kaas zit, maar voor de anti-liefhebbers van het Hollandse trots wordt het wel snel duidelijk dat echt in heel veel producten kaas zit. Pesto? Lading Grana Padano. Kapsalon? Onder de salade schuilt een hele laag kaas. Champignonsaus voor pasta? Ook daar zit kaas in. Lekker dan. Of eigenlijk niet.

via GIPHY

3) Kaasliefhebbers kijken je aan alsof je gek bent

Zeg je dat je niet van zuurkool houdt? Niks aan de hand. Vertel je openhartig een aversie voor kaas te hebben? Dan staat iemand nog net niet met de telefoon in de hand om een therapeut voor je te bellen.

via GIPHY

4) Het moet altijd even gedubbelcheckt worden

Als je bekent geen kaas te lusten, voelen velen de behoefte om nog maar even te checken of het écht zo is. "Lust je deze kaas wel?" Neee-heee!

via GIPHY

5) Mensen moeten continu weer duidelijk maken dat ze je niet snappen

Ook mensen die je inmiddels goed kennen en weten dat je geen kaas lust, voelen geregeld de behoefte om je hier toch nog even opnieuw over aan de tand te voelen. Gaan jullie samen uit eten en vertel je de ober dat je geen kaas wilt, dan is dit en ware gespreksstarter. Opnieuw voelt je gezelschap de behoefte om je eetgedrag eens onder de loep te nemen. Lees: mensen zaniken een kwartier lang dat ze echt niet snappen dat je geen kaas lust.

De Leven
  • Dingen voor Vrouwen
  • Adobe Stock